Volkswagen ID.X με τετρακίνηση και 333 PS!

Volkswagen ID.X με τετρακίνηση και 333 PS!

Ένα ηλεκτρικό hot hatch βασισμένο στο Volkswagen ID.3.

Ο Ralf Brandstätter, CEO του τμήματος επιβατικών μοντέλων της Volkswagen, παρουσίασε στο προφίλ του στο LinkedIn το πρωτότυπο VW ID.X, μια "καυτή" έκδοση του ηλεκτρικού ID.3.

Το ID.X έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ - ένα σε κάθε άξονα - που του χαρίζουν τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ 333 PS. Αυτό σημαίνει πως είναι ισχυρότερο από τα ID.4 GTX (300 PS) και Škoda Enyaq iV RS (306 PS). Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται 5,3".

Παράλληλα, το ID.X έχει χαμηλωμένη ανάρτηση με πιο σπορ ρύθμιση, ζυγίζει 200 kg λιγότερο από το ID.3, έχει μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh ενώ διαθέτει και drift mode!

VW ID.X

Αισθητικά, το ID.X διαφέρει από τα υπόλοιπα ID.3 χάρη στις εντυπωσιακές ζάντες με ελαστικά χαμηλού προφίλ, τα σκουρόχρωμα φώτα LED και τις λαχανί λεπτομέρειες σε μαρσπιέ, πλαίσιο διαχύτη και γραμμή οροφής που κάνουν αντίθεση με την ματ γκρι εξωτερική απόχρωση.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο εσωτερικό όπου βρίσκουμε σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλά και επενδύσεις από Alcantara, νέο infotainment, εμβλήματα ID.X και λαχανί πινελιές σε ταμπλό, τιμόνι, πατάκια κτλ.

Δυστυχώς το ID.X είναι ένα πρωτότυπο που δεν προορίζεται για την παραγωγή. Παρόλα αυτά θεωρείται σίγουρο πως κάποια στιγμή θα δούμε μια αντίστοιχη τετρακίνητη έκδοση του ID.3 με αυξημένη ισχύ - όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα του VW Group που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube