Η Hyundai κάνει ταινία τη δύναμη των pixel [video]

Η Hyundai κάνει ταινία τη δύναμη των pixel [video]

Η Hyundai γιορτάζει την καινοτόμο χρήση των παραμετρικών φώτων (pixels) ως σχεδιαστική υπογραφή των βραβευμένων της ηλεκτροκίνητων μοντέλων της με μια ταινία.

Hyundai Parametric Pixel

Στην ταινία της Hyundai, μια απρόσκοπτη σύνδεση ξετυλίγεται μεταξύ της ανθρώπινης τέχνης και της τεχνολογικής καινοτομίας, καθώς οι χορευτές περιηγούνται στα χρονικά της ιστορίας των pixel.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε την ταινία «Pixel by Pixel» , ως μέρος μιας διαδικτυακής καμπάνιας που παρουσιάζει τη σχεδιαστική υπογραφή Parametric Pixel της αναγνωρισμένης γκάμας των 100% ηλεκτροκίνητων μοντέλων της με πνευματώδη, αντισυμβατικό και ισχυρό τρόπο.

Η σχεδιαστική καμπάνια «Pixel by Pixel» προβάλλεται στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Hyundai παγκοσμίως. Η ταινία εμπνέεται από τη μοναδική ιστορία του pixel ως κοινό νήμα που συνδέει την προηγούμενη αναλογική, την παρούσα και τη μελλοντική ψηφιακή εποχή. Ως εκ τούτου, το pixel αντιπροσωπεύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Hyundai και το όραμα της εταιρείας να δημιουργήσει μελλοντικά αυτοκίνητα, αντλώντας έμπνευση από την κληρονομιά της.

H Hyundai μέσα από έναν ευφάνταστο και παραστατικό τρόπο εξηγεί στο κοινό την ιστορία των pixel που χρησιμοποιεί στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Hyundai Parametric Pixel

«Στοχεύοντας να γίνουμε σημείο αναφοράς στην εποχή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θέλουμε να δώσουμε εικόνα σε αυτή τη μνημειώδη αλλαγή και το πώς επηρέασε την εμβληματική σχεδίαση της μάρκας IONIQ» δήλωσε ο SangYup Lee, Executive Vice President και Head του Hyundai & Genesis Global Design. «Πιστεύω ότι τα pixels που εμπνέονται από το Hangul (σ.σ. κορεατικό αλφάβητο) έχουν ενσωματώσει το δημιουργικό μας πνεύμα και παρέχουν ένα κοινό νήμα που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ως σύμβολο για όλες τις γενιές».

Η Hyundai παρουσίασε για πρώτη φορά τη σχεδίαση Parametric Pixel στο πρωτότυπο μοντέλο EV «45», τον προκάτοχο και την έμπνευση για το IONIQ 5, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019, καθιστώντας την πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που εφάρμοσε το pixel light ως μέρος μια συνεπούς σχεδιαστικής γλώσσας στα 100% ηλεκτροκίνητα  μοντέλα της. Η καμπάνια «Pixel by Pixel» γιορτάζει αυτή την καινοτομία.

Hyundai Parametric Pixel

Τα Parametric Pixels αντιπροσωπεύουν τη σχεδιαστική ταυτότητα όλων των ηλεκτρικών οχημάτων Hyundai. Είναι ενσωματωμένα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος των IONIQ 5 και IONIQ 6, των τριπλών νικητών των βραβείων World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year 2022 και 2023 αντίστοιχα.

Τα εμπρός φώτα με parametric pixels παρέχουν μια αδιαμφισβήτητα μοναδική σχεδιαστική υπογραφή στην γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας. Αυτές οι μικρές κυβικές φωτεινές ομάδες εμφανίζονται επίσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και στο εσωτερικό της πόρτας φόρτισης για να επιδεικνύουν την κατάσταση φόρτισης.

«Μπορούμε να πούμε ότι η δύναμη του pixel αντιπροσωπεύει το όραμα της μάρκας μας – Πρόοδος για τον Άνθρωπο – καθώς οραματιζόμαστε τις μελλοντικές μετακινήσεις, παίρνοντας μια ουσιαστική έμπνευση από το παρελθόν και την κληρονομιά μας», υπογράμμισε Sungwon Jee, Senior Vice President και Global Chief Marketing Officer της Hyundai Motor Company. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε πώς το pixel συνδέει την εποχή και την ανθρωπότητα και πώς έχει γίνει βασικό δόγμα της σχεδιαστικής μας ταυτότητας μέσω της ταινίας "Pixel by Pixel" που βασίζεται στο διασκεδαστικό και αντισυμβατικό δημιουργικό έργο που στοχεύει τη Gen Z».

Hyundai Parametric Pixel

Η ταινία «Pixel by Pixel» περιστρέφεται γύρω από μια χορογραφημένη παράσταση στην οποία κάθε χορευτής συμβολίζει ένα μεμονωμένο pixel, που χαρακτηρίζεται από έναν κύβο LED στο κεφάλι του. Σε όλη την ταινία, αναπτύσσεται η απρόσκοπτη σύνδεση της ανθρώπινης τέχνης και της τεχνολογικής καινοτομίας, καθώς οι χορευτές περιηγούνται με χάρη στα χρονικά της ιστορίας των pixels για να μεταφέρουν επιδέξια τον θεατή σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, αποκαλύπτοντας μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην εξέλιξη του pixel.

Μέσω της ταινίας αναδεικνύεται το μήνυμα ότι η συλλογική ισχύς πολλαπλών pixel όχι μόνο αποδίδει ένα φάσμα φρέσκων χρωμάτων, αλλά δημιουργεί επίσης μια πολύ ισχυρή δύναμη, φωτίζοντας μια ακόμη πιο φωτεινή πορεία εμπρός. Αυτό το καθηλωτικό οπτικό ταξίδι αντηχεί βαθιά με το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας: «Ένα pixel μπορεί μόνο να αναβοσβήνει, περισσότερα pixel μαζί μπορούν να δημιουργήσουν κάτι εξαιρετικό».

Προς το τέλος, ο θεατής βυθίζεται στη δυναμική και φουτουριστική ατμόσφαιρα από την πόλη του αύριο και στα όμορφα φώτα pixel του πρωτότυπου SEVEN της Hyundai Motor.

Hyundai Parametric Pixel

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube