Hyundai SEVEN concept: Μια πρώτη γεύση από το Ioniq 7

Hyundai SEVEN concept: Μια πρώτη γεύση από το Ioniq 7

H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του πρωτότυπου SEVEN. Ενός οχήματος που αναμένεται να μετασχηματιστεί στο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της γκάμας Ioniq.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρίας, στις αρχές του 2024 θα πρέπει να αναμένουμε το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV σε εξαθέσια και επταθέσια διαμόρφωση. Πολλές πληροφορίες για αυτό δεν υπάρχουν, σύντομα όμως θα πάρουμε μία πρώτη γεύση, μέσω του SEVEN concept, ενός πρωτότυπου οχήματος που θα παρουσιαστεί στις 17 Νοεμβρίου στο AutoMobility LA show.

Προετοιμάζοντας το δρόμο, η Hyundai αποφάσισε να δημοσιεύσει ορισμένες teaser εικόνες του SEVEN, δίνοντας παράλληλα μία γενική ιδέα του τι θα πρέπει να περιμένουμε. Όπως η ίδια δηλώνει, «οι εν λόγω εικόνες αποκαλύπτουν μια μορφή που ακολουθεί μία λειτουργική σχεδίαση, τολμώντας να αποκλίνει από τις παραδόσεις της εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η αρχιτεκτονική φωτισμού του SEVEN ορίζεται από τα Parametric Pixels, τη μοναδική σχεδιαστική ταυτότητα του IONIQ που συνδέει το αναλογικό με το ψηφιακό συναίσθημα».

«Το εσωτερικό του SEVEN συνιστά μια premium και εξατομικευμένη lounge ατμόσφαιρα, εμβαθύνοντας στη χωρική καινοτομία που έχει επιδείξει η Hyundai Motor με το IONIQ 5. Διακοσμημένο με βιώσιμα υλικά, προσφέρει μια εκλεπτυσμένη, φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία μετακίνησης που αντικατοπτρίζει τον μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής των πελατών του». 

Από τα όσα ήδη γνωρίζουμε αξίζει να αναφερθεί πως και το Ioniq 7, που θα περάσει στην παραγωγή, θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP. Στο δάπεδο αυτού αναμένεται να φιλοξενείται ένας νέος συσσωρευτής, SK Innovation, τεχνολογίας 800V, με χωρητικότητα 100 kWh. Ο κατασκευαστής υπόσχεται φόρτιση 10-80% σε μόλις 18 λεπτά. Αντίστοιχα η κίνηση θα περνάει και στους 4 τροχούς, μέσω δύο ηλεκτρικών  μοτέρ, συνολικής ισχύος 313 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube