H Hyundai φτιάχνει εργοστάσιο για EV στην Κορέα

H Hyundai φτιάχνει εργοστάσιο για EV στην Κορέα

Η Hyundai Motor αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Νότια Κορέα, θέτοντας ως στόχο την κατασκευή 200.000 EV ετησίως.

Hyundai EV Factory

Η Hyundai, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, βάσει των πωλήσεων αποφάσισε να κατασκευάσει στη Νότια Κορέα ένα εργοστάσιο που θα ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ασφαλώς και δεν μιλάμε για μία μικρή επένδυση. Το κόστος για την ανέγερση της μονάδας στην περιοχή Ulsan ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Hyundai Motor δίνει μεγάλη έμφαση στον εξηλεκτρισμό. Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο καινούργιο εργοστάσιο της Hyundai στην Κορέα τα τελευταία 29 χρόνια.

Σύμφωνα με τους στόχους της εταιρείας, η νέα αυτή μονάδα θα είναι σε θέση να κατασκευάζει έως και 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάθε χρόνο. Οι εργασίες της θα ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους, ή στις αρχές του 2024, με την ολοκλήρωσή τους να είναι δρομολογημένη για το 2025. Όσον αφορά την μαζική παραγωγή, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2026, με το ηλεκτρικό SUV της Genesis να ανοίγει την αυλαία.

Μέχρι στιγμής, η Hyundai Motor έχει επενδύσει περί τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Hyundai EV Factory

Όπως είναι αναμενόμενο, η τεράστια αυτή εγκατάσταση των 548.000 τ.μ θα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες (τεχνητή νοημοσύνη) που διαθέτει στην φαρέτρα του ο Όμιλος Hyundai. Το νέο εργοστάσιο της φίρμας στην πόλη Ulsan θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς ηλιακά πάνελ και πάνελ ανακυκλωμένου σκυροδέματος θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πρόσοψη της εγκατάστασης.

Επιπροσθέτως, οι άνθρωποι της Hyundai φαίνεται πως έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν άρτιες συνθήκες προς τους εργαζομένους τους. Ένα κεντρικό πάρκο θα χρησιμεύει τόσο ως χώρος αναψυχής, όσο και ως κόμβος που θα συνδέει κάθε κτίριο, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ξεκουράζονται και στα ομαδικά σαλόνια που θα διαμορφωθούν.

O εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Euisun Chung, στην τελετή θεμελίωσης του εργοστασίου προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Πιστεύω ότι η Ulsan θα είναι μια καινοτόμος πόλη κινητικότητας που θα πρωτοστατήσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Hyundai EV Factory

Εν συνεχεία, ο διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Motor Jaehoon Chang απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις, λέγοντας πως επί του παρόντος, η εταιρεία επικεντρώνεται στα εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Κορέα. Ο Chang παραδέχτηκε ότι η Hyundai παρακολουθεί το κλίμα στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά θεωρεί ότι η τάση για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι θετική.

Αυτή η μεγάλη επένδυση έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες μεγάλες επενδύσεις, ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ομίλου στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της κατασκευής μπαταριών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube