Teaser του Hazumi, προπομπό του νέου Mazda2

Teaser του Hazumi, προπομπό του νέου Mazda2

Η Mazda μας έδωσε μια πρώτη εικόνα για το σχέδιο της επόμενης γενιάς του 2 και που θα δούμε σε πρωτότυπη μορφή στη Γενεύη.

Η Mazda ονομάζει το πρωτότυπό της Hazumi, που στα ιαπωνικά σημαίνει «εκτίναξη» ή «ορμή», καθώς η σιλουέτα του λέγεται ότι αποδίδει ένα άγριο ζώο έτοιμο να ορμήσει.

Το πρωτότυπο όμως υιοθετεί και την Kodo, τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Μazda. H φωτογραφία-teaser δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική, αλλά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι διατηρεί μια σχεδιαστική συγγένεια με τα Mazda3 και Mazda6 επί το πιο σπορ.

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές σχετικά με το Mazda2 της επόμενης γενιάς, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται σε σεντάν και χάτσμπακ και αναμένεται να λανσαριστεί αργά μέσα στο 2014 ή τους πρώτους μήνες του 2015.

Προφανώς, το νέο Mazda2 θα υιοθετεί τη φιλοσοφία Skyactiv που θέλει τα αυτοκίνητα με μικρό βάρος και με κινητήρες μικρού κυβισμού. Επίσης εικάζεται ότι θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας που θα κάνει χρήση του νέου 1.500άρη ντίζελ που επίσης προγραμματίζεται να ντεμπουτάρει στη 84η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, τον επόμενο μήνα.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube