Πάνω στο Citroën Numero 9 Concept η ναυαρχίδα της DS Automobiles

Πάνω στο Citroën Numero 9 Concept η ναυαρχίδα της DS Automobiles

Στόχος να μπει σφήνα στο γερμανικό ανταγωνισμό αλλά και να εισβάλλει στην αγορά των ΗΠΑ.

Από τότε που η DS έγινε αυτόνομη φίρμα μέσα στον όμιλο PSA προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την Peugeot και τη Citroën και να εξελιχθεί στο premium κομμάτι του γκρουπ, σχεδιάζοντας αυτοκίνητα που θα μπορούν να σταθούν απέναντι στον αντιστοίχου χαρακτήρα ανταγωνισμό.

Το DS 7 Crossback και το επερχόμενο DS 3 Crossback είναι δύο δείγματα γραφής για το ποιον δρόμο σκοπεύει να ακολουθήσει η DS, όμως όλοι συμφωνούν πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα ακόμη πιο premium μοντέλο που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχεδιασμοί της εταιρείας περιλαμβάνουν τη δημιουργία του DS 8, που θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό όπως αυτός ορίζεται από την BMW 5 Series, το Audi A6 και τη Mercedes-Benz Ε-Class. Ωστόσο, σε αντίθεση με το γερμανικό τρίο, οι σχεδιαστές της DS δεν θέλουν μια συμβατική μπερλίνα, αλλά προσανατολίζονται προς μια σχεδιαστική επιλογή που θα είναι πιο κοντά στο Citroën Numero 9 Concept, του οποίου τις φωτογραφίες δημοσιεύουμε.

Ο σχεδιασμός θέλει τη ναυαρχίδα της φίρμας να παρουσιάζεται το 2020 και, όπως είπε ο Eric Apode, αντιπρόεδρος της DS Automobiles και υπεύθυνος εξέλιξης του αυτοκινήτου, θα δούμε ένα μοντέλο, εκπληκτικό, θεαματικό και διαφορετικό. Μάλιστα, είπε στο Auto Express πως τα τελικά σχέδια έχουν ήδη εγκριθεί.

Αν βασιστούμε στο Citroën Numero 9 Concept, τότε είναι προφανές ότι θα έχουμε ένα όντως εντυπωσιακό χάτσμπακ, το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα EMP2 στην οποία πατάει και το καινούργιο Peugeot 508. Oι πληροφορίες θέλουν το DS 8 (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί) να περιλαμβάνει μια έκδοση plug-in hybrid που θα πλαισιώνει τις συμβατικές με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ του Groupe PSA.

Να σημειώσουμε πως o όμιλος φλερτάρει ανοικτά πλέον με την αγορά των ΗΠΑ, στις οποίες θέλει να επεκταθεί. Και αν τελικά το σχέδιο για την DS8 υλοποιηθεί, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να μπει δυναμικά στην αμερικανική αγορά που αρέσκεται σε αυτοκίνητα του είδους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube