Ετοιμάζεται η ναυαρχίδα της DS Automobiles

Ετοιμάζεται η ναυαρχίδα της DS Automobiles

Το νέο 5θυρο πολυτελές shooting brake DS 8 θα παρουσιαστεί το 2020.

Η DS Automobiles θα παρουσιάσει το 2020 τη νέα ναυαρχίδα της γκάμας της, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 65 χρόνια από την γένεση της εμβληματικής Citroën DS.

Η κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών σεντάν βρίσκεται σε ύφεση, αλλά η γαλλική εταιρεία θέλει οπωσδήποτε να εμπλουτίσει την γκάμα των μοντέλων με μία νέα ναυαρχίδα, που δεν θα ανήκει στην κατηγορία SUV. Για αυτό τον λόγο, η νέα DS 8 θα διαθέτει ένα αρκετά ξεχωριστό παρουσιαστικό που θα την βοηθήσει να ανταπεξέλθει σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των μεγάλων πολυτελών οικογενειακών.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του τμήματος Προϊοντικού Σχεδιασμού, Eric Apode, στον βρετανικό Τύπο, το σχέδιο του νέου μοντέλου είναι έτοιμο και έχει πάρει έγκριση από τα αφεντικά της DS Automobiles. “Η σχεδίαση του νέου μοντέλου έχει ολοκληρωθεί και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό. Από την στιγμή που αναγεννήθηκε η DS θέλαμε ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα μας”, ανέφερε ο Apode. “Και φυσικά θα ήταν δικής μας έμπνευσης. Δεν υπήρχε περίπτωση να αντιγράψουμε τον ανταγωνισμό. H DS 8 είναι κάτι το διαφορετικό, είναι εντυπωσιακή. Αυτό θέλαμε για τη ναυαρχίδα μας”.

DS 8 Front

Η σχεδίαση της νέας DS 8 δεν θα βασιστεί στο κλασικό αμάξωμα τριών όγκων που διαθέτει ο ανταγωνισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει μια shooting brake σιλουέτα με 5 πόρτες. Όπως είναι φυσιολογικό, το νέο μοντέλο θα έχει αρκετά κοινά σχεδιαστικά σημεία με τα υπόλοιπα της φίρμας, λόγω ταυτότητας, αλλά πίσω θα ακολουθεί μια πιο ριζοσπαστική γραμμή.

Τη βάση για τη νέα ναυαρχίδα της DS Automobiles θα αποτελέσει η διαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα του Groupe PSA. Στην γκάμα κινητήρων θα βρίσκονται όλοι οι σύγχρονοι PureTech βενζίνης και BlueHDi πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με plug-in hybrid σύστημα κίνησης που θα εξασφαλίζει 65 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

DS 8 Rear

[Πηγή: Auto Express UK, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube