Επίσημο: Νέο Peugeot 508 [video]

Επίσημο: Νέο Peugeot 508 [video]

Η Peugeot μας παρουσιάζει το νέο 508 που έρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του με «Fastback» σιλουέτα.

Η γαλλική εταιρεία ετοιμάζεται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου 508 στην Έκθεση της Γενεύης και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας μερικές επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Για το νέο 508, η Peugeot έκανε μια σχεδιαστική «στροφή», χαρίζοντας στη νέα ναυαρχίδα της ένα 5θυρο «Fastback» παρουσιαστικό με αρκετές σχεδιαστικές αναφορές στο πρωτότυπο Instinct του 2017.

Τα πίσω φώτα που θυμίζουν «νυχιές» προέρχονται σχεδόν αυτούσια από το πρωτότυπο και τα εμπρός απέκτησαν τον «κυνόδοντα» που είχαμε δει σε αυτό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις πολλές ανάγλυφες επιφάνειες, την οπισθοκλινή οροφή και το ογκώδες ρύγχος, το αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο εντυπωσιακό και δυναμικό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μάλιστα, το όλο «κουπέ» παρουσιαστικό υποστηρίζεται και από τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Το ίδια εικόνα προωθεί και το εσωτερικό του νέου 508 που αποτελεί μια εξέλιξη του i-Cockpit που έχουμε δει και στα σύγχρονα SUV της φίρμας. Σύμφωνα με την Peugeot, η ποιότητα του εσωτερικού είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και όλες οι λειτουργίες και τα συστήματα ρυθμίζονται και απεικονίζονται από τις δύο μεγάλες οθόνες. Ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” έχει εμπλουτισμένο μενού και η 10άρα οθόνη αφής του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων με την μικρή κλίση προς τον οδηγό, τονίζει την οδηγοκεντρική σχεδίαση. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι βελτιωμένοι και ο χώρος αποσκευών έφτασε τα 487 λίτρα από τα 473 που είχε η πρώτη γενιά του 508.

Το νέο Peugeot 508 χρησιμοποιεί την πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2, στοιχείο που μεταφράζεται σε αυξημένη ακαμψία, μειωμένο βάρος και δυνατότητα εξηλεκτρισμού.

Από την αρχή του εμπορικού λανσαρίσματος το ερχόμενο καλοκαίρι, η γκάμα κινητήρων θα έχει έξι επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, από 130 έως 225 ίππους. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα δούμε και μια plug-in hybrid έκδοση, ενώ το 2019 θα δούμε και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Τέλος, στον τομέα των οδηγικών βοηθημάτων, το νέο 508 διαθέτει και σύστημα night vision που λειτουργεί με κάμερα υπερύθρων και αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube