DS 3 Crossback: Οι πρώτες λεπτομέρειες

DS 3 Crossback: Οι πρώτες λεπτομέρειες

Ο Yves Bonnefont, επικεφαλής της DS Automobiles, έδωσε τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες για το μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover της εταιρείας.

Το επερχόμενο πρόγραμμα στην DS είναι πλέον γνωστό, αρχής γενομένης με την άφιξη μιας επαναφορτιζόμενης υβριδικής εκδοχής του DS 7 Crossback και ειδικά του λανσαρίσματος του ολοκαίνουργιου DS 3 Crossback, το οποίο θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της φίρμας.

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου της, η DS αποκάλυψε ή μάλλον επιβεβαίωσε και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια, όπου ο κύριος άξονας είναι ότι από το 2025 και ύστερα δεν θα υπάρχει 100% θερμικό σύστημα κίνησης σε κανένα μοντέλο της γκάμας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καινούργιο DS 4 Crossback για το 2020

Με αυτή την ευκαιρία λοιπόν, το αφεντικό έδωσε και μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το επόμενο,  νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το DS 3 Crossback. Το αυτοκίνητο, που σήμερα είναι ένα μοντέλο πόλης με θερμικό μοτέρ, θα μεταλλαχθεί σε ένα αστικό crossover με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η αυτονομία που υπόσχεται ο Bonnefont είναι 450 km μέσω μπαταριών με χωρητικότητα 50kWh, με το ηλεκτρομοτέρ να αποδίδει 115 άλογα. Η δυνατότητα ανάκτησης θα είναι περίπου 12 km ανά λεπτό φόρτισης, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τη ισχύ φόρτισης που αντέχουν οι μπαταρίες μέσω ταχυφορτιστή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η DS αποκαλύπτει το X E-Tense [video]

Στα χαρτιά λοιπόν, το DS 3 Crossback ακούγεται ενδιαφέρον και τα 50kWh είναι ικανά για μια σημαντική αυτονομία, χωρίς η τιμή του αυτοκινήτου να εκτοξευτεί στα ουράνια. Ύψος που σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος και τη χωρητικότητα των μπαταριών. Τιμή βέβαια που αναμένουμε να μάθουμε κατά τους προσεχείς μήνες, αν και για την Ελλάδα η έλλειψη υποδομής καθιστά αυτή τη γνώση για την πλειονότητα εξ ημών ακαδημαϊκή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube