Ηλεκτρικό πρωτότυπο Volkswagen e-Performance Golf R

Ηλεκτρικό πρωτότυπο Volkswagen e-Performance Golf R

Πρεμιέρα στο GP Ice Race στην Αυστρία για τον προπομπό ενός ηλεκτρικού μοντέλου επιδόσεων.

Η Volkswagen θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο e-performance Golf R στα πλαίσια του αγώνα GP Ice Race στην Αυστρία αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: GTX: Οι σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen

Το μοντέλο βασίζεται στο Golf VII R όμως έχει εντελώς νέο σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες που εξελίχθηκαν από το αγωνιστικό ID R, και σύστημα τετρακίνησης που θυμίζει μοντέλο rallycross. Δυστυχώς η Volkswagen δεν ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ακραίου hatchback.

Όπως βλέπουμε από τη μοναδική φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, το ανασχεδιασμένο αμάξωμα προέρχεται από το αγωνιστικό Golf TCR και έχει σημαντικά φαρδύτερα εμπρός και πίσω φτερά, νέους προφυλακτήρες, αγωνιστικό σπλίτερ, μαρσπιέ και μια τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος.

Ο Jost Capito, υπεύθυνος της Volkswagen R αναφέρει πως το e-perfromance Golf R δεν εξελίχθηκε με βάση τις προδιαγραφές κάποιου πρωταθλήματος και δεν προορίζεται για αγώνες, όμως θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα επίδειξης της τεχνολογίας σε διάφορες εκδηλώσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Το πρωτότυπο έχει κωδική ονομασία E R1, κάτι που σημαίνει πως θα ακολουθήσουν και εξελιγμένες εκδόσεις του. Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen, Sven Smeets δήλωσε πως το πρωτότυπο δίνει μια γεύση από το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Volkswagen ετοιμάζει έκδοση R του ηλεκτρικού ID.3

Όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικούς μήνες, η Volkswagen ετοιμάζει την έκδοση επιδόσεων του ID.3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2024. Παράλληλα, μια αγωνιστική έκδοση του ID.3 είναι πολύ πιθανό να τρέξει και στο πρωτάθλημα E-TCR αν και η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα.

Μαζί με το e-performance Golf R, στην Αυστρία θα εκτεθούν το ID R που έχει σημειώσει πληθώρα ρεκόρ, το κλασσικό 1302 S ‘Salzburg’ Beetle και το Beetle R που κατέκτησε τον τίτλο στο αμερικανικό rallycross.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube