Η Volkswagen ετοιμάζει έκδοση R του ηλεκτρικού ID.3

Η Volkswagen ετοιμάζει έκδοση R του ηλεκτρικού ID.3

Το μέλλον της R είναι ηλεκτρικό όμως οι τεχνικοί της VW προβληματίζονται για το πως θα συνδυάσουν επιδόσεις και οδηγικό ενδιαφέρον με αποδοτικότητα.

Μια έκδοση επιδόσεων του ηλεκτρικού μικρομεσαίου ID.3 με το πρόθεμα R είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σύμφωνα με την Christine Leuderalbert, υπεύθυνη στρατηγικής ηλεκτρικών προϊόντων της Volkswagen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]

«Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο όμως πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο πώς ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μπορεί να γίνει και όχημα επιδόσεων. Γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν εξαιρετική επιτάχυνση όμως πρέπει να δούμε πώς το υπόλοιπο πακέτο θα επηρεάσει την αποδοτικότητα του μοντέλου.», δήλωσε η Christine Leuderalbert.

Να θυμίσουμε πως το "απλό" ID.3 εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που αποδίδει 204 PS (150 kW) και 310 Nm ροπής ενώ η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 160 km/h. Ένα πιθανό σενάριο για έκδοση hot hatch του ID.3 θα ήταν η προσθήκη ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα που θα προσέφερε τετρακίνηση και αυξημένη ισχύ.

ID.3

Ο Jurgen Stackmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen στους τομείς των πωλήσεων και του marketing είχε δηλώσει για το θέμα «Αν υπάρχει μέλλον για την R πρέπει να είναι ηλεκτρικό» προσθέτοντας: «Πρέπει να ορίσουμε τι θα πει R στον χώρο της ηλεκτροκίνησης καθώς είναι διαφορετικό από ότι γνωρίζουμε σε ένα Golf ή σε κάποιο άλλο μοντέλο. Πρώτα θα έρθουν τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά, κάτι που ήδη ετοιμάζουμε με το Touareg και γνωρίζουμε την απάντηση. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρούμε έξυπνες και βιώσιμες λύσεις».

Στην ερώτηση για το πότε θα ήταν έτοιμο ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο R, ο Stackmann απάντησε: «Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι με ουσία μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Όμως είναι ένας χώρος στον οποίο δεν έχουμε πολύ εμπειρία οπότε πρέπει να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι.»

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube