GTX: Οι σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen

GTX: Οι σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen

Με σπορ εμφάνιση, τετρακίνηση και αυξημένη απόδοση από δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η Volkswagen σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το όνομα GTX για τις εκδόσεις επιδόσεων των ηλεκτρικών της μοντέλων ID όπως επιβεβαίωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στο Autocar.

Τα GTX (ηλεκτρικά) θα προστεθούν δίπλα στα GTI (βενζίνης), GTD (πετρελαίου) και GTE (plug-in hybrid). Οι εν λόγω εκδόσεις θα διαφέρουν αισθητικά από τις υπόλοιπες με σπορ προφυλακτήρες, μεγαλύτερους τροχούς και σπορ πινελιές στο εσωτερικό. Επιπλέον τα GTX θα είναι τετρακίνητα, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

Το πρώτο μοντέλο της νέας σειράς θα είναι το ID 5 GTX - η "καυτή" έκδοση ενός SUV το οποίο θα αποτελεί εξέλιξη του πρωτοτύπου ID Crozz coupé και θα αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2021. Μέχρι στιγμής, το ισχυρότερο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Volkswagen είναι το ID.3 με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 PS (150 kW) -  η σπορ εκδοχή του θα αποκτήσει δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που θα προσέφερε τετρακίνηση και θα φέρει σημαντική αύξηση της ισχύος.

Όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγους μήνες, εκτός από τα σπορ ηλεκτρικά GTX, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει και ακόμα πιο καυτές εκδόσεις R των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube