Έτοιμο το ευρωπαϊκό Honda Jazz

Έτοιμο το ευρωπαϊκό Honda Jazz

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό το Honda Jazz που θα πωλείται από το καλοκαίρι του 2015 στην Ευρώπη.

Το νέο μικρό της Honda, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Ιαπωνία ως Honda Fit, ετοιμάζεται για το λανσάρισμά του στις ευρωπαϊκές αγορές. Και το μοντέλο παραγωγής ελάχιστα θα διαφέρει από το πρωτότυπο που αποκάλυψε σήμερα η Honda.

Δεν υπάρχει πάνω του καμία από τις υπερβολές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα εκθεσιακά αυτοκίνητα που έχουν σκοπό να παραμείνουν πρωτότυπα. Οι διαφορές του σε σχέση με το Honda Fit παραγωγής είναι ελάχιστες και εντοπίζονται κυρίως στο σπορ πακέτο που φοράει, το οποίο περιλαμβάνει πλαϊνά μαρσπιέ, πίσω προφυλακτήρα και αεροτομή οροφής.

Η Honda ανακοίνωσε ότι το νέο Jazz είναι 15 mm πιο μακρύ από το υπάρχον και θα έχει κατά 30 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που έχει ευνοήσει τον διαθέσιμο χώρο στην καμπίνα του. Διατηρεί το κεντρικά τοποθετημένο ντεπόζιτο βενζίνης, όπως το απερχόμενο Jazz αλλά και τα Civic και HR-V, ενώ ενσωματώνει κι αυτό τα πίσω καθίσματα Magic Seats. Αυτή τη φορά έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην άνεση που θα παρέχει η ανάρτηση στους επιβάτες.

Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ένας νέος 1.3 i-VTEC της οικογένειας Earth Dreams, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Προς το παρόν η Honda δεν αποκάλυψε κάποια άλλη πληροφορία για το νέο Jazz, αλλά σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στην επίσημη παρουσίαση του πρωτοτύπου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube