Νέο Honda Jazz 2014, φωτογραφίες και πληροφορίες

Νέο Honda Jazz 2014, φωτογραφίες και πληροφορίες

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Honda Jazz, αρκετά πριν παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση του Τόκιο, τον ερχόμενο Νοέμβριο

Η Honda συνεχίζει την ίδια συνταγή πρακτικότητας και ευρυχωρίας και στο νέο Jazz, που θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το 2014. Το Honda Jazz Hybrid θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 1,5 λίτρου και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το νέο Honda Jazz έχει εναρμονιστεί με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της ιαπωνικής φίρμας, ενώ δείχνει πιο ψηλό από το απερχόμενο. Διαφοροποιείται έτσι από τα συμβατικά supermini, προσεγγίζοντας ακόμα περισσότερο την κατηγορία των μικρών πολυμορφικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το νέο Jazz θα είναι 60 mm πιο μακρύ από το υπάρχον, που έχει μήκος 3,9 m, ενώ το αυξημένο κατά 80 mm μεταξόνιο θα μεταφράζεται σε 65 mm μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.



Η υβριδική έκδοση Honda Jazz Hybrid εγκαταλείπει το γνωστό σύστημα IMS και λανσάρει το νέο, «Sport Hybrid i-DCD». Θα έχει έναν νέο κινητήρα 1,5 λίτρου της οικογένειας Earth Dreams που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, όπως οι κινητήρες των υβριδικών της Toyota. Οι μπαταρίες του ηλεκτρικού μοτέρ, ισχύος 22 kW, θα είναι Li-ion, ενώ η μετάδοση θα γίνεται μέσω ενός νέου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.



Αντίθετα με το υπάρχον Jazz Hybrid, το καινούργιο θα έχει και «EV mode», ώστε να μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 3 km και με ταχύτητα έως 50 km/h. Αν ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από ανθρώπους της Honda μέχρι στιγμής, η μέση κατανάλωση του Hybrid θα περιορίζεται στα 2,7 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 θα είναι μόλις 63 kg/km.

[Πηγή: Car Blog / World Car Fans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube