Ετοιμάζει η Tesla το πρώτο της κουπέ; [video]

Ετοιμάζει η Tesla το πρώτο της κουπέ; [video]

Η Tesla είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που επιδίδεται στην κατασκευή σεντάν και crossover ηλεκτρικών μοντέλων. Υπάρχει κάποιο κουπέ στα σχέδιά της;

Tesla GT rendering

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει στη γκάμα της μοντέλα σεντάν (Model 3), αλλά και crossover (Model Y). Μήπως η Tesla σκοπεύει να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες κατηγορίες αμαξωμάτων όπως τα κουπέ;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει ο ψηφιακός καλλιτέχνης, Theophilus Chin, ο οποίος παρουσιάζει τη δική του πρόταση για ένα... Tesla GT. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση του καλλιτέχνη δανείζεται τη στυλιστική γλώσσα του πρόσφατα ανανεωνένου Tesla Model 3, το οποίο και μας το παρουσιάζει σε κουπέ μορφή.

O ψηφιακός καλλιτέχνης Theophilus Chin (Theottle) σχεδίασε ένα πολύ ενδιαφέρον... Tesla GT!

Tesla GT

Οι λεπτοί προβολείς LED, το μπροστινό μέρος χωρίς γρίλια και η καθαρή επιφάνεια του προφυλακτήρα φαίνεται πως εναρμονίζονται αρκετά με την κουπέ σχεδίαση του αμαξώματος.

Ομοίως, η κομψή γραμμή οροφής , οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και το επιμηκές πίσω άκρο το καθιστούν μια καθόλου αδιάφορη, από αισθητικής άποψης επιλογή. Αν προσθέσουμε στο μείγμα τη συναρπαστική απόδοση του Tesla Model S Plaid, τότε αναμφίβολα έχουμε μια αρκετά ελκυστική και συνάμα ταχύτατη επιλογή.

Ως βάση για τον εμπρός και πίσω σχεδιασμό του Tesla GT, o ψηφιακός καλλιτέχνης χρησιμοποίησε την BMW Concept 4 του 2019. Το δίχως άλλο, οι αναλογίες των δύο αυτοκινήτων ταιριάζουν αρκετά!

BMW concept 4

Απέναντι σε ποια αυτοκίνητα θα μπορούσε να σταθεί ένα Tesla GT; Πιθανότατα θα μπορούσε να είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος σε μοντέλα όπως το Audi A5 , η Mercedes-AMG CLE κουπέ ή η Alfa Romeo Giulia, αν φυσικά οι Μιλανέζοι επιχειρούσαν να βάλουν στη γραμμή παραγωγής την κουπέ παραλλαγή της.

Εντός των τειχών, το μοντέλο με το οποίο θα μπορούσε να συναγωνίζεται το Tesla GT, είναι το πολυαναμενόμενο Τesla Roadster. Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2024.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η αισθητική εμπνευσμένη από σούπερκαρ και η προσανατολισμένη στις επιδόσεις φύση του Roadster διαφέρουν από το κομψό δίθυρο, τετραθέσιο grand tourer που παρουσιάζεται σε αυτές τις εικόνες.

 

 

Σίγουρα, κατανοούμε ότι οι αριθμοί πωλήσεων σε αυτό το εξειδικευμένο τμήμα ενδέχεται να μην έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος για την Tesla, δεδομένου του σημαντικού κόστους ανάπτυξης που συνεπάγεται. Στα αλήθεια όμως, πώς θα σας φαινόταν όμως αν o Elon Musk παρουσίαζε στα αλήθεια μια κουπέ εκδοχή του Model 3 ή του Model S;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube