Νέα Mercedes-Benz CLE: Η σπορ πλευρά της C-Class

Νέα Mercedes-Benz CLE: Η σπορ πλευρά της C-Class

H Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα CLE που αποτελεί αντικαταστάτη των C-Class Coupé και E-Class Coupé με ισχύ έως 381 ίππους.

Με την αγορά των κάμπριο και κουπέ μοντέλων να συρρικνώνεται συνεχώς, η Mercedes-Benz αποφάσισε να αντικαταστήσει τις C-Class Coupé και E-Class Coupé με τη νέα CLE.

To μεταξόνιο της έχει ίδιο μήκος με εκείνο της C-Class, αλλά είναι μακρύτερη κατά 99 mm. Επιπλέον, είναι 164 και 15 mm μακρύτερη από τις C-Class Coupé και E-Class Coupé αντίστοιχα. Το πλάτος της είναι 1.860 mm και το ύψος της 1.428 mm.

Εξωτερικά, η νέα CLE υιοθετεί χαρακτηριστικά από τη C-Class προσθέτοντας τις απαραίτητες σπορ πινελιές ενός κουπέ όπως το μακρύ καπό, η επικλινής οροφή και φαρδύτερους θόλους τροχών.

Mercedes-Benz CLE

H Mercedes-Benz ισχυρίζεται ότι η νέα CLE είναι πιο ευρύχωρη από την C-Class Coupé προσφέροντας παράλληλα όγκο χώρου αποσκευών 420 lt.

Όσο για το εσωτερικό της, το ταμπλό έχει την ίδια διάταξη με τη C-Class με μια οθόνη διαγωνίου 12,3" για το infotainment στο κέντρο και ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9". 

Τα καθίσματα ωστόσο είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για τη CLE και ενσωματώνουν δύο ηχεία στο ύψος του προσκέφαλου όταν οι αγοραστές επιλέξουν το προαιρετικό ηχοσύστημα της Burmester με 17 ηχεία.

Mercedes-Benz CLE

Kάτω από το καπό της, η νέα CLE φιλοξενεί μια ευρεία γκάμα 4κύλινδρων και 6κύλινδρων συνόλων βενζίνης και ντίζελ. Όλοι τους συνεργάζονται με ένα 9άρι αυτόματο κιβώτιο και είναι ήπια υβριδικοί με το ηλεκτρικό μοτέρ να προσφέρει 23 ίππους και 200 Nm ροπής.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται CLE 200 και η τετρακίνητη CLE 200 4MATIC με ένα δίλιτρο μοτέρ απόδοσης 150 PS και 320 Nm ροπής.

Στη συνέχεια συναντάμε την επίσης δίλιτρη και τετρακίνητη CLE 300 4MATIC με 190 PS και 400 Nm ροπής, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η 3λιτρη 6κύλινδρη CLE 450 4MATIC με 381 ίππους και 500 Nm ροπής. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,4" και η τελική ταχύτητα είναι 250 km/h. 

Mercedes-Benz CLE

Όσο για τους ντίζελ, η μοναδική επιλογή είναι η δίλιτρη CLE 220d με 200 PS και ροπή 440 Nm.

Η νέα Mercedes-Benz CLE θα ριχτεί στη μάχη με σκοπό να αντιμετωπίσει την BMW 4 Series το Νοέμβριο και το 2024 θα ακολουθήσει η ανοιχτή εκδοχή της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube