Ξεκινά το 2023 η παραγωγή του Tesla Roadster

Ξεκινά το 2023 η παραγωγή του Tesla Roadster

Κάλιο αργά παρά ποτέ! Για ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2017, μαζί με το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi, φαίνεται πως με έξι χρόνια καθυστέρηση θα το δούμε τελικά στους δρόμους.

Η ιστορία των καθυστερήσεων στο συγκεκριμένο μοντέλο τραβάει αρκετό καιρό. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την παραγωγή της δεύτερης γενιάς Roadster το 2020. Αυτό όμως αναθεωρήθηκε, με βάση τη ζήτηση άλλων μοντέλων, την ανάπτυξη του νέου tri-motor συστήματος κίνησης, καθώς και με θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρίας. Η τελευταία πρόβλεψη ήταν για το 2022 και αυτή όμως έπεσε έξω, λόγω των ελλείψεων στην προμηθευτική αλυσίδα που προκάλεσε ο COVID-19.

Τώρα, ο ίδιος ο Elon Musk, στο ετήσιο συνέδριο μετόχων της εταιρίας, ανακοίνωσε πως η παραγωγή του νέου Roadster μετατίθεται για το 2023, πιθανά στις αρχές του έτους. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το Tesla Semi, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. 

Νεότερα υπάρχουν και για το Cubertruck. Αναφορικά με αυτό, ο ισχυρός άνδρας της φίρμας δήλωσε πως «το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει η παραγωγή του Cubertruck την επόμενη χρονιά και αργότερα να πιάσουμε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής, το 2023».

Επιστρέφοντας στα του Roadster, υπενθυμίζουμε πως η Tesla υπόσχεται μερικά εντυπωσιακά νούμερα, αναφορικά την ισχύ και τις επιδόσεις του. Ξεκινώντας από τη συνδυαστική ροπή των τριών κινητήρων, θα είναι 1.000 Nm, όση ακριβώς προσφέρει και το Model S Plaid. Ο συσσωρευτής φιλοδοξεί να είναι χωρητικότητας 200 kWh, νούμερο εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα. Το ίδιο και η αυτονομία, που θα ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα. 

Τα πρώτα 96 km/h (60 mph), σύμφωνα με τον κατασκευαστή, θα έρχονται σε μόλις 1,9”. Το τετρακοσάρι θα ολοκληρώνεται σε 8,9” και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα ξεπερνά τα 400 km/h. Ανάλογη φυσικά θα είναι και η τιμή, που υπολογίζεται γύρω στα 200.000 ευρώ, στην Ευρώπη. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube