Στάχτη έγιναν δέκα Tesla Model Y στη Γερμανία λόγω πολιτικής διαμαρτυρίας [video]

Στάχτη έγιναν δέκα Tesla Model Y στη Γερμανία λόγω πολιτικής διαμαρτυρίας [video]

Με επιστολή της στο διαδίκτυο, εξωκοινοβουλευτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την ολική καταστροφή των δέκα Tesla, με πέντε ακόμα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Tesla

Μια πυρκαγιά που ξεκίνησε σε χώρο στάθμευσης στη συνοικία Fechenheim στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας κατέστρεψε δέκα Tesla Model Y και προκάλεσε ζημιές σε άλλα πέντε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Με το συμβάν να αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αντίστασης που φαίνεται να οργανώθηκε από μια ανώνυμη ομάδα που θεωρεί την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ως έναν από τους «πιο εξέχοντες εχθρούς της», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην έκθεσή της, η πυροσβεστική υπηρεσία της Φρανκφούρτης αναφέρει ότι το κέντρο ελέγχου της έλαβε κλήση γύρω στις 3:20 π.μ. της Τρίτης, η οποία ανέφερε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης. Η πυρκαγιά πρόλαβε να επεκταθεί σε πολλά αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες, με πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα να υποστηρίξουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 4:30 π.μ., με τις πρώτες μονάδες των πυροσβεστών να αποχωρούν, αλλά ο χώρος να παραμένει υπό παρακολούθηση για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές αξίας περίπου 500.000 ευρώ.

Αργότερα την Τρίτη, μια ανώνυμη επιστολή με τίτλο «Teslas flambé» εμφανίστηκε στη γερμανική έκδοση της πλατφόρμας Indymedia αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πυρκαγιά και σημειώνοντας ότι η Tesla είναι ένας από τους «πιο εξέχοντες εχθρούς της ομάδας». 

Οι φερόμενοι ως δράστες ανέφεραν στην επιστολή τους ότι κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, «κάθε είδους εταιρείες μπόρεσαν να επιδείξουν τα υπέροχα, γυαλιστερά αυτοκίνητά τους σε αυτή την καλοκαιρινή εμπορική έκθεση και να συγχαρούν τους εαυτούς τους για τις οικονομικές τους επιτυχίες στις κλιματιζόμενες αίθουσες συνεδριάσεων», ενώ «τα μέσα διαβίωσης πολλών καταστρέφονται» εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Πορτογαλία και το Μάουι και εξαιτίας των πλημμυρών στη Σλοβενία και την Αυστρία.

Στην ίδια πλατφόρμα, η οποία θεωρείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος ως το κεντρικό μέσο της γερμανικής αριστερής εξτρεμιστικής σκηνής, η ομάδα δημοσίευσε μια ακόμα επιστολή. Με αυτή ανέλαβε την ευθύνη για το ξεφούσκωμα των ελαστικών σε 51 αυτοκίνητα μάρκας Porsche, που ήταν σταθμευμένα στο Βερολίνο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube