Δύο εκατομμύρια Tesla made in China

Δύο εκατομμύρια Tesla made in China

Άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα για την Tesla. Ανακοίνωσε με δόξα και τιμή και την παραγωγή δύο εκατομμυρίων Tesla, στο μέγα-εργοστάσιο της Σανγκάη.

Tesla China

Ο ανταγωνισμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα έχει πάει πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Ασφαλώς λοιπόν, από τον χορό του ηλεκτροκίνητου ανταγωνισμού δεν θα μπορούσε να λείπει η Tesla.

Το λιθαράκι τους σε αυτόν τον ανταγωνισμό, έχουν βάλει οι προηγμένες τεχνολογίες των εγχώριων βιομηχανιών, οι συνεχώς αυξανόμενες υποδομές, αλλά και οι κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Tesla, παραγωγή δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων στη Κίνα και συνεχίζει

Tesla

Σύμφωνα με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης έφτασε στα μέσα της εβδομάδας που μας πέρασε, τον αριθμό-ορόσημο των δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Πέρα από τον ομολογουμένως υψηλό αριθμό (αλλά και ρυθμό παραγωγής), αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ο χρόνος που η Tesla έφτασε σε αυτό το ορόσημο.

Η κατασκευή στο εργοστάσιο της Σαγκάης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται στα τέλη του ίδιου έτους.  Αυτή η μέγκα βιομηχανική μονάδα της Tesla, θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Στους πρώτους 33 μήνες λειτουργίας της, έφτασε τις ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, με το δεύτερο εκατομμύριο να έρχεται μόλις ένα χρόνο και ένα μήνα αργότερα!

Tesla

Εκτός από την κατασκευή των Model 3 και Model Y που πωλούνται στην Κίνα, πολλά από τα οχήματα που κατασκευάζονται στο εργοτάξιο εξάγονται σε αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η δυναμική στο εργοστάσιο θα επιβραδυνθεί, καθώς η Tesla συνεχίζει να απολαμβάνει ισχυρές πωλήσεις στην Κίνα.

Tesla

Στην πραγματικότητα, η Tesla πούλησε συνολικά 84.159 οχήματα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 9,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έπαιξαν οι πρόσφατες μειώσεις της τιμής του Model 3 και το Model Y. Αυτές οι μειώσεις, που ανακοινώθηκαν περί τα μέσα Αυγούστου, μείωσαν τις τιμές του Model Y Long Range και του Model Y Performance κατά 14.000 γουάν (1.912 δολάρια), που αντιπροσωπεύει εξοικονόμηση 4,5% και 3,8% αντίστοιχα.

Φαίνεται λοιπόν πως στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, ο εξηλεκτρισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό. Ποια θα είναι η απάντηση των δυτικών κατασκευαστών;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube