Θα πωλούνται Suzuki Jimny και Swift με τα σήματα της Toyota;

Θα πωλούνται Suzuki Jimny και Swift με τα σήματα της Toyota;

O ιαπωνικός κολοσσός εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να καρπωθεί τα δύο μοντέλα κατατεθέν της Suzuki.

Suzuki Jimny

Η Toyota κι η Suzuki μοιράζονται με επιτυχία πλατφόρμες, τεχνολογία, ακόμα και τα ίδια μοντέλα σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές και την Ινδία. Τακτική που έχει ενισχύσει την παρουσία και των δύο εταιρειών στην αγορά. Τι θα λέγατε για ένα δάνειο, όπου η Toyota θα πουλούσε το Suzuki Jimny και το Swift με τους λογότυπούς της;

Το παραπάνω ενδεχόμενο εξετάστηκε πάρα πολύ σοβαρά, αλλά βρήκε πολύ σθεναρή αντίσταση, ειδικά στην περίπτωση του Suzuki Jimny. Oι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί απρόσκοπτα σε άλλα μοντέλα. 

Suzuki Jimny και Swift με τα σήματα της Toyota; Κέρδος στις πωλήσεις ή ζημία για την υστεροφημία της Suzuki;

Στην πατρίδα μας για παράδειγμα, το RAV4 πωλείται κι ως Suzuki Across, ενώ η υβριδική Corolla ως Swace. H Suzuki όμως αρνείται να μοιραστεί τα δύο μοντέλα της. Επικαλείται τον αναπόσπαστο ρόλο τους στο DNA της εταιρείας και τον κίνδυνο ένα τέτοιο δάνειο να πλήξει ανεπανόρθωτα το γόητρό της.

Suzuki Jimny

Θυμίζουμε ότι το Suzuki Jimny, το Swift και το Vitara είναι στην ουσία τα τρία μοντέλα που απαρτίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων και τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα της ιαπωνικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάει τα ταμεία το 5θυρο Suzuki Jimny

«Είναι σαν να ζητάμε από την Toyota να μας αφήσει να πουλήσουμε ένα Land Cruiser ως Suzuki. Τα μοντέλα που βρίσκονται στην καρδιά της επωνυμίας μας δεν προορίζονται για κοινή χρήση κι οι δύο εταιρείες το σέβονται αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Suzuki Jimny

Το δικό μας σχόλιο περιορίζεται στο ότι η Corolla είναι επίσης ένα εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο, αλλά η Toyota το παραχώρησε, έστω και μόνο την έκδοση στέισον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny μετατρέπεται οπτικά σε «καναδέζα»

Πηγές από τη Suzuki αποκάλυψαν ότι η Toyota εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον κυρίως για το Jimny, θεωρώντας ότι θα «κούμπωνε» άριστα στην γκάμα της. Κάτω από τα μεγαλύτερα κι ακριβότερα crossover και SUV της.

Suzuki Jimny

Παρά την πρόσφατη πτώση στις πωλήσεις του Jimny, απόρροια και της διακοπής πώλησης της επιβατικής έκδοσης σε πολλές αγορές του κόσμου, η Suzuki εμμένει σταθερή στην απόφασή της να μην το μοιραστεί με την Toyota.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny μεταμφιέζεται σε Lancia Delta Integrale και R5 Turbo

Ομοίως, απορρίφθηκε κι ο δανεισμός του Swift, αν κι εδώ το ενδιαφέρον της Toyota ήταν πιο ασθενές, δεδομένου ότι υπάρχει το Yaris στην ίδια κατηγορία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube