Suzuki Jimny μεταμφιέζεται σε Lancia Delta Integrale και R5 Turbo

Suzuki Jimny μεταμφιέζεται σε Lancia Delta Integrale και R5 Turbo

Ιδιοφυΐα ή βέβηλος όποιος σκέφτηκε να «παντρέψει» το Suzuki Jimny με τα δύο ευρωπαϊκά θρυλικά μοντέλα;

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος Damd είναι γνωστός για τις μετατροπές που κάνει στο Suzuki Jimny. Συνήθως είναι εμπνευσμένες από το Land Rover Defender και τη Mercedes G-Class, αλλά οι πιο πρόσφατες κατασκευές του για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2024 προσθέτουν μια απροσδόκητη ευρωπαϊκή ρετρό hot hatch εσάνς στο μικρό εκτός δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, το Jinmy μεταμορφώνεται σε σκληροτράχηλες εκδοχές της Lancia Delta Integrale και του Renault 5 Turbo, με φαρδιά body-kit και ζάντες αλουμινίου της OZ Racing.

Λάτρευες τη Deltona και το R5 όταν ήσουν νέος; Τώρα μπορείς να τα συνδυάσεις με την άτρωτη φύση του Suzuki Jimny

Υπό την ονομασία «ευρωπαϊκό αριστούργημα», η Damn αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά hot hatch της δεκαετίας του '80 και του '90.

Suzuki Jimny

Κι αν οι αναλογίες των αμαξωμάτων ανάμεσα στο Jimny και τη Deltona είναι τελείως διαφορετικές, ωστόσο η ανασχεδιασμένη μπροστινή όψη με τους τέσσερις στρογγυλούς προβολείς, τη χρωμιωμένη μάσκα και τον διαφορετικό προφυλακτήρα όντως θυμίζουν τη θρυλική Ιταλίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny μετατρέπεται οπτικά σε «καναδέζα»

Στο προφίλ βλέπουμε τα φουσκωμένα φτερά, που μιμούνται τα αντίστοιχα της Integrale. Ομοίως, η ουρά κληρονομεί τη χαρακτηριστική φτερούγα της Delta, αεραγωγούς πίσω από τα φτερά και προφυλακτήρα στο χρώμα του αμαξώματος.

Suzuki Jimny

Το κιτ Little 5. είναι παρόμοιο με το Little Δ., αλλά προσθέτει προβολείς και μάσκα εμπνευσμένα από το R5, μπλε απόχρωση, μαύρους προφυλακτήρες και διαφορετική αεροτομή οροφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny χρησιμοποιεί πεζογέφυρα για να κάνει αναστροφή [video]

Εκεί όμως που η γαλλική βολίδα φορούσε αυτοκόλλητα Turbo στις πόρτες, οι Ιάπωνες αυτοσαρκάζονται και κολλάνε Non-Turbo λογότυπα. Ναι, παρά την περιπετειώδη σχεδίαση, ο εργοστασιακός ατμοσφαιρικός κινητήρας του Suzuki Jimny δεν έχει δυστυχώς υποστεί κάποια βελτίωση.

Suzuki Jimny

Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ένα νέο σετ ζαντών αλουμινίου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την OZ Racing, καθιστώντας την εμβληματική σχεδίαση συμβατή με τις διαστάσεις του Jimny.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Dutton Surf: Το αμφίβιο Suzuki Jimny που πάει παντού [video]

Οι τροχοί διατίθενται είτε σε λευκό χρώμα με κόκκινα γράμματα είτε σε ανθρακί με λευκά γράμματα και μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά από τα body-kit.

Suzuki Jimny

Δυστυχώς η σπορ εμφάνιση δεν συνδυάζεται με βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στο πλαίσιο τύπου σκάλας του αγαπημένου ιαπωνικού 4X4, τα οποία παραμένουν σε εντελώς εργοστασιακή κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube