Σιαμαία Suzuki Samurai μάς κάνουν ένα Hummer H1 [video]

Σιαμαία Suzuki Samurai μάς κάνουν ένα Hummer H1 [video]

Όταν οι φοιτητές έχουν φαντασία και μεράκι, ένα Grand Vitara «φορτώνεται» δύο Suzuki Samurai και φτιάχνει ένα Hummer.

Suzuki Samurai

Το αντίστοιχο Πολυτεχνείο της Ιαπωνίας είναι γνωστό για τις εξωφρενικές μετατροπές οχημάτων που πραγματοποιούν οι φοιτητές του. Για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, επέλεξαν να συνενώσουν δύο Suzuki Samurai και να φτιάξουν τη δική τους εκδοχή του Hummer H1. Αλλά στο πολύ πιο χαμηλό.

Η Ιαπωνία έχει ήδη τη δική της εναλλακτική του Hummer H1 – το Toyota Mega Cruiser – αλλά οι σπουδαστές του NATS δεν ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο της τροποποίησης ενός υπάρχοντος οχήματος.

Δηλώνει Hummer H1 αλλά έχει προέλθει από τη συνένωση τριών παλιών τετρακίνητων Suzuki

Αντίθετα, επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα πλήρως custom όχημα, χρησιμοποιώντας τα μηχανικά μέρη ενός Suzuki Grand Vitara πρώτης γενιάς -γνωστό ως Escudo στην Ιαπωνία- και θυσιάζοντας δύο αμαξώματα από Suzuki Samurai.

Suzuki Samurai

Το ιαπωνικό μοντέλο αγαπήθηκε πολύ στην ελληνική ύπαιθρο. Αλλά και στα νησιά, όπου έκανε καριέρα ως ενοικιαζόμενο. Με πλάτος 1.395 mm όμως, απέχει χαοτικά από το θηριώδες Hummer H1 που έχει πλάτος 2.197 mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα ήταν ένα Hummer H2 με τροχούς 13"; [video]

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα αγόρασε δύο Suzuki Samurai, έκοψε το ένα στη μέση και το προσάρμοσε εκατέρωθεν του άλλου. Ως αποτέλεσμα, η μάσκα έχει πλέον εννέα γρίλιες, δύο σετ φώτων σε κάθε πλευρά, ένα τσουβάλι φλας και δύο παρμπρίζ.

Suzuki Samurai

Κοιτώντας το από το πλάι, τώρα διαθέτει τέσσερις πόρτες και τετραγωνισμένα παράθυρα, όπως του Hummer. Στο πίσω μέρος, οι πόρτες πορτ-μπαγκάζ του Samurai ανοίγουν αντικριστά, αποκαλύπτοντας έναν τεράστιο χώρο αποσκευών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φτιάξε μια Mercedes-AMG G63 6x6 από δύο Suzuki Samurai [video]

Όπως συνηθίζεται όμως στα ιαπωνικά εκθεσιακά μοντέλα, καταλαμβάνεται πλήρως από το ηχοσύστημα. Ως τελευταία πινελιά, προστέθηκαν σχάρες μεταφοράς ποδηλάτων στην οροφή, τα οποία είναι πανεύκολα προσβάσιμα δεδομένου ότι η κοιλιά του Hummer σχεδόν εφάπτεται με το έδαφος.

Suzuki Samurai

Αυτό οφείλεται στην αερανάρτηση, με τις aftermarket ζάντες σχεδόν να εξαφανίζονται μέσα στους θόλους των τροχών. Το πλαίσιο τύπου σκάλας του Grand Vitara επιλέχθηκε για το μεγαλύτερο μέγεθός του σε σύγκριση με αυτό του μικροσκοπικού Samurai.

Κάτω από το διογκωμένο καπό βρίσκεται ο εργοστασιακός κινητήρας V6 2,5 lt του μοντέλου δωρητή, αφήνοντας χώρο για φαρδιά ελαστικά και στις δύο πλευρές.

 

 

Η συνένωση τριών οχημάτων σε ένα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι φοιτητές ανταμείφθηκαν για τη σκληρή δουλειά τους κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube