O Max Verstappen έσπασε ρεκόρ 71 ετών

O Max Verstappen έσπασε ρεκόρ 71 ετών

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Αυτή τη ρήση έχει στο μυαλό του ο Max Verstappen, ο οποίος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και της φετινής χρονιάς.

Max Verstappen

Η φετινή χρονιά του Max Verstappen είναι χρονιά ολοκληρωτικής κυριαρχίας, πρωτόγνωρης ίσως για τα δεδομένα του σπορ.

Ο Ολλανδός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, όχι μόνο πέρασε τον «καθηγητή» Alain Prost στις συνολικές νίκες, όντας πλέον τρίτος στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τα ιερά τέρατα που ακούν στο όνομα Michael Schumacher και Lewis Hamilton, αλλά έγινε και ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν (μετράει 17 με δύο ακόμα αγώνες να απομένουν).

Με ποσοστό νικών που αγγίζει το 77,3% και μπορεί να φτάσει το 86,8%, ο Max Verstappen αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως είναι ασυναγώνιστος

Max Verstappen

Πλάι σε αυτά τα σπουδαία επιτεύγματα έρχεται να προστεθεί και η κατάρριψη ενός ρεκόρ από το 1952. Με την νίκη του στον αγώνα της Βραζιλίας την περασμένη Κυριακή, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull έσπασε το ρεκόρ του μεγαλύτερου ποσοστού νικών μέσα σε μία χρονιά.

Το μακρινό 1952, ο Alberto Ascari είχε ποσοστό νικών ίσο με 75%. Σε ένα πολύ μικρό σύνολο αγώνων, μιας και από τους οχτώ αγώνες εκείνης της χρονιάς είχε κερδίσει τους έξι. Ο Verstappen όμως, έχοντας κερδίσει ήδη 17 από τους 20 αγώνες της χρονιάς, σε σύνολο 22, ακόμα κι αν δεν δει πρώτος την καρό σημαία στα επόμενα δύο Grand Prix έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ ένα ποσοστό νικών ισοδύναμο με το 77,3%. Νούμερο πραγματικά ασύληπτο, το οποίο με μία ακόμα νίκη του 25χρονου Ολλανδού μπορεί να φτάσει το 81,8%. Αν μάλιστα κερδίσει όλους τους υπολειπόμενους αγώνες μιλάμε για ποσοστό επιτυχία 86,8%.

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Verstappen έχει τεράστιο κίνητρο νίκης στους δύο τελευταίους αγώνες. Κι αυτό γιατί αν τα καταφέρει θα μιλάμε για ένα ρεκόρ πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να καταρριφθεί, ειδικά αν αναλογιστούμε την αλλαγή των κανονισμών του 2026, οι οποίοι αναμένεται να αλλάξουν και πάλι τις ισορροπίες. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα κι αν δεν κερδίσει τους υπόλοιπους αγώνες, φαντάζει και πάλι τρομερά δύσκολο να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Max Verstappen

«Ο Μαξ έχει γίνει τόσο καλός στο “διάβασμα” του αγώνα που δεν πανικοβάλλεται αν βλέπει τους άλλους να κινούνται ταχύτερα από εκείνον σε κάποιο σημείο», δήλωσε ο ο διευθυντής της Red Bull Racing Christian Horner μετά τη νίκη του Verstappen στη Βραζιλία.

«Σκέφτεται πώς μπορεί να εξελιχθεί ο αγώνας και πιστεύω πως έχει αυτή την εσωτερική αυτοπεποίθηση με την οποία γνωρίζει πάντοτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το 2019 ήταν που κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδό του. Η Mercedes είχε ένα “διαστημόπλοιο” το 2020 αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιους αγώνες», κατέληξε 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube