Πώς τα καταφέρνει ο Max Verstappen στο χόβερκραφτ; [video]

Πώς τα καταφέρνει ο Max Verstappen στο χόβερκραφτ; [video]

Πιλότοι Red Bull και Alpha Tauri χαλαρώνουν δαμάζοντας χόβερκραφτ λίγο πριν το GP του Λας Βέγκας.

Ενόψει του Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας, οι πιλότοι της Oracle Red Bull Racing, Max Verstappen και Sergio Perez, κι οι Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo της Scuderia Alpha Tauri διασκέδασαν οδηγώντας χόβερκραφτ στην έρημο της Νεβάδα.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την «Αποστολή Διάσωσης». Οι πιλότοι έπρεπε να κάνουν ελιγμούς γύρω από κώνους, να ανακτήσουν ένα κουτί, να αλλάξουν οδηγό και να κατευθυνθούν προς τη γραμμή του τερματισμού. Ο Max κι ο Perez κέρδισαν την πρώτη αναμέτρηση με διαφορά 6".

Ευκαιρία για λίγη χαλάρωση για τους πιλότους της Red Bull και της Scuderia Alpha Tauri. Θα είναι άραγε τόσο ήρεμος ο Max Verstappen αν χάσει και στο GP;

Στη δεύτερη δοκιμασία, τα χόβερκραφτ έπρεπε να κάνουν όσο δυνατόν περισσότερες περιστροφές γύρω από έναν κώνο μέσα σε 30". Δεν αρκεί η ταχύτητα, χρειάζεται και δεξιότητα γιατί αγγίζοντας τον κώνο, αφαιρείται μία περιστροφή.

Max Verstappen

Αρχικά, ο Max Verstappen κι ο Daniel Ricciardo δυσκολεύτηκαν στον χειρισμό του οχήματος. Ο Βελγο-Ολλανδός οδηγός αγώνων κατάφερε να κάνει δύο περιστροφές, αλλά ο Daniel έκανε τρεις. 

Μετά την αλλαγή οδηγού, ο Yuki κι ο Checo άλλαξαν τακτική. Ήταν πιο αργοί αλλά πιο ομαλοί, με αποτέλεσμα να κάνουν δύο κύκλους ο καθένας. Όμως ο οδηγός της Red Bull άγγιξε κατά λάθος τον κώνο. Έτσι, η Alpha Tauri κέρδισε τη Red Bull με 5-2 βαθμούς.

Max Verstappen

Ένας αγώνας σλάλομ ενάντια στον χρόνο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, με ποινή 2" για άγγιγμα του κώνου. Ο Daniel νίκησε καθαρά τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή

Μετά την αλλαγή οδηγών, ο Yuki τερμάισε ομαλά, ενώ ο Checo είχε ατύχημα με το φουσκωτό κεντρικό χώρισμα της διαδρομής. Το χόβερκραφτ της Red Bull τρύπησε, έτσι η Alpha Tauri κέρδισε ξανά.

Max Verstappen

Εν κατακλείδι, τα χόβερκραφτ μπορεί να έχουν τόσο ομαλή κύλιση όσο μια Rolls-Royce Phantom, αλλά είναι δύσκολα στον χειρισμό. Το είπε άλλωστε κι ο ίδιος ο Yuki.

«Δεν ήξερα πώς συμπεριφέρονται. Είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικά, με πολύ drift, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ελέγχεις το γκάζι με ακρίβεια για να το κάνεις να στρίψει γρήγορα. Αν αφήσεις πολύ το γκάζι, αγγίζεις το έδαφος και σταματάς. Δεν είναι εύκολο αλλά έχει πλάκα».

Max Verstappen

Οι Max, Checo, Yuki και Danny θα αγωνιστούν στο Grand Prix του Λας Βέγκας αυτό το Σαββατοκύριακο, τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν του 2023. Ελπίζουμε να είναι όλοι το ίδιο ευδιάθετοι όπως μετά από τη φιλική αναμέτρηση με τα χόβερκραφτ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube