Ξεκινά η εξέλιξη του νέου Renault Twingo

Ξεκινά η εξέλιξη του νέου Renault Twingo

Ο Ρόμβος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την παραγωγή του Renault Twingo, υπό τον φόβο του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού από την Κίνα.

Renault Twingo

Η εξέλιξη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Renault Twingo είναι έτοιμη να ξεκινήσει, με τη Renault να θέλει να περάσει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι κορυφαίες κατά τεκμήριο παραγωγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, διεισδύουν γρήγορα στην ευρωπαϊκή αγορά, πιέζοντας κραταιές δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Renault να μειώσουν το κόστος και να επιταχύνουν τον χρόνο που χρειάζεται για να φέρουν ένα νέο μοντέλο στην αγορά.

H εξέλιξη του Renault Twingo θα ξεκινήσει φέτος, ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο το 2026

Renault Twingo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Mercedes-Benz κατά των δασμών στα κινεζικά EV

Στο πλαίσιο αυτό, οι Γάλλοι εργάζονται για να μειώσουν τον χρόνο ανάπτυξής από τον μέσο όρο των πέντε ετών που χρειάζονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Εξέλιξαν το ηλεκτρικό Mégane σε τέσσερα χρόνια και το ηλεκτρικό Renault 5, που θα κυκλοφορήσει φέτος, σε τρία χρόνια.

Πλέον, ο επόμενος στόχος για την εταιρεία είναι να αναπτύξει το επερχόμενο Renault Twingo σε δύο χρόνια, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις ολοένα και αυξανόμενες κινεζικές προτάσεις. Για να επιταχύνουν την κυκλοφορία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, οι μηχανικοί θα περιορίσουν τον αριθμό των ανταλλακτικών κατά 20%. δήλωσε ο Gilles Le Borgne, επικεφαλής τεχνολογίας στη Renault, στη γαλλική εφημερίδα Les Echos τον περασμένο μήνα.

Μια τρίτη πηγή κοντά στο θέμα, παραδέχτηκε πως γνωρίζει την πρόθεση της Renault για μαζική παραγωγή του νέου Twingo το 2026, λέγοντας ότι το μοντέλο, το οποίο αριθμεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πωλήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, θα συναρμολογηθεί στη μονάδα του Novo Mesto της Σλοβενίας.

Renault Twingo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BMW δεν φοβάται τα κινεζικά EV

Στόχος της Renault εν προκειμένω αλλά και των λοιπών ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι η παραγωγή προσιτών EV, με τιμή πώλησης κοντά στις €20.000, θέλοντας να προβληματίσουν τους Κινέζους ανταγωνιστές τους, με προεξάρχουσα την BYD.

Η Renault θέλει να συνεργαστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για περαιτέρω μείωση του κόστους και βρίσκεται σε συζητήσεις με το VW Group, αναφορικά με τη χρήση μίας κοινής πλατφόρμας στο επερχόμενο Twingo. Η έκβαση των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν θα επηρεάσει σε καμία την πορεία εξέλιξης του αυτοκινήτου, τόνισε άνθρωπος της Renault στο Reuters.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube