Renault Clio, πότε έρχεται η έκτη γενιά του;

Renault Clio, πότε έρχεται η έκτη γενιά του;

Το Renault Clio, όχι μόνο δεν θα ρίξει αυλαία μετά την έλευση του Renault 5 αλλά ετοιμάζεται να περάσει αισίως στην έκτη του γενιά.

Renault Clio

Όταν o Ρόμβος παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5, πολλοί πίστεψαν πως το τέλος του Renault Clio πλησιάζει. Το γαλλικό σουπερμίνι όμως φαίνεται πως θα παραμείνει μαζί μας για καιρό ακόμα, με την Renault να ετοιμάζει την έκτη του γενιά.

Όπως αποκαλύπτει το Autocar, το κατά τεκμήριο κορυφαίο συνολικά σουπερμίνι της ελληνικής αγοράς, που έκανε το ντεμπούτο του το 1990, θα περάσει στην έκτη του γενιά το 2026. Αποκτώντας μάλιστα και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Λέμε «και», μιας και το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να διατίθεται με θερμικά και υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Η έκτη γενιά του Renault Clio αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων και ηλεκτρική έκδοση

Renault Clio EV Render

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot e-208 και Peugeot e-2008

Σύμφωνα με την έγκριτη βρετανική ιστοσελίδα, το ηλεκτρικό Clio θα βασιστεί σε μία πιο ευέλικτη (εξ ου και τα θερμικά σύνολα) παραλλαγή της νέας πλατφόρμας AmpR Small (πρώην CMF-B EV) της Billancourt, από την οποία γεννήθηκε το Renault 5. Όσον αφορά τις θερμικές εκδόσεις, αυτές θα πατήσουν στη γνωστή πλέον, πλατφόρμα CMF-B.

Οι δύο πλατφόρμες μοιράζονται πάνω από το 60% των εξαρτημάτων τους και ως εκ τούτου, βάσει και του ρεπορτάζ θα μπορούν να φιλοξενηθούν διαφορετικά κινητήρια σύνολα στο ίδιο αμάξωμα. Θα υπάρξει όμως κίνδυνος κανιβαλισμού ανάμεσα στα Renault 5 και Clio; Η απάντηση είναι όχι, μιας και το 5 είναι πιο μικρό (κάτω από τα 4 m) από το Clio (λίγο πάνω από τα 4 m). Δεν θα πρέπει επίσης να αμελήσουμε και το γεγονός ότι το Renault Clio έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,58 m έναντι 2,54 m).

renault-5-ampr-small-platform

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MG4 Excite 51 kWh

Με το ηλεκτρικό Clio, ο Ρόμβος θέλει να τοποθετηθεί ανάμεσα στα Peugeot e-208 αλλά και το MG4. Σίγουρο είναι πάντως πως το θερμικό Renault Clio έχει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια ζωής. Χρόνος αρκετός ακόμα και για ένα μικρό Facelift στα μέσα της εμπορικής του πορείας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube