Ηλεκτρικό το νέο Renault Twingo με τιμή πρόκληση [video]

Ηλεκτρικό το νέο Renault Twingo με τιμή πρόκληση [video]

Το Renault Twingo παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή, με σχεδίαση που θυμίζει το Twingo πρώτης γενιάς.

Όπως είχατε διαβάσει πριν από μερικές μέρες, η Renault είχε στα πλάνα της το λανσάρισμα ενός μικρού, προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ως εισαγωγικό στη γκάμα των EV της. Αυτό λοιπόν είναι το Renault Twingo.

H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, διαβλέποντας πως το πεδίο των προσιτών μικρών EV είναι αρκετά πρόσφορο, αποφάσισε να κάνει τη δική της προσπάθεια προκειμένου να λάβει το μερίδιο που της αναλογεί. Το αυτοκίνητο που θα αναλάβει αυτή την αποστολή είναι το Renault Twingo.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Twingo αναμένεται στην αγορά το 2026, με τιμή που δεν θα ξεπερνά τις €20.000

Renault Twingo

Μπορεί το πρωτότυπο που είδαμε (από διαρροή) να μοιάζει με το Twingo πρώτης γενιάς (στρογγυλά εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα), εντούτοις όμως έχει δύο σημαντικές διαφορές. H πρώτη και κύρια εδράζεται στο γεγονός ότι πλέον θα έρχεται ως ηλεκτρικό. Η δεύτερη, πως θα είναι 5πορτο αντί για 3πορτο.

Μάλιστα, το επερχόμενο Twingo ή Tingo για κάποιους αναμένεται να είναι το πιο προσιτό μοντέλο του «ρόμβου», με την τιμή του να παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των €20.000. Όσο εντυπωσιακή ακούγεται η τιμή, άλλο τόσο εντυπωσιακή μοιάζει και η κατανάλωση, η οποία σύμφωνα με την Renault θα ανέρχεται στις 10 kWh/100 km.

Renault Twingo

Την παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Renault Twingo έκανε το αφεντικό της γαλλικής εταιρείας, Luca de Meo. Το λανσάρισμά του αναμένεται μέσα στο 2026, με το μοντέλο να τοποθετείται κάτω από το Renault 5 και το Renault 4, με τα οποία θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα «AmpR Small».

Και κάπως έτσι λοιπόν, η Renault με το Twingo φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη βιώσιμη κινητικότητα, πονοκεφαλίαζοντας τον ανταγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube