VW ID. Buzz: Το πρώτο αυτόνομο μοντέλο του Volkswagen Group

VW ID. Buzz: Το πρώτο αυτόνομο μοντέλο του Volkswagen Group

Το ηλεκτρικό βανάκι της Volkswagen θα προσφέρει λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως η επερχόμενη έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου ID. BUZZ (2017) θα είναι το πρώτο μοντέλο του Volkswagen Group που θα προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα δημοσίευσε ένα σκίτσο από το ηλεκτρικό βαν που εμφανίζεται με αισθητήρες ενσωματωμένους στην οροφή, στις εσοχές του προφυλακτήρα και στο σημείο που θα βρίσκονταν οι εξωτερικοί καθρέφτες.

Το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) εξελίσσει με γοργούς ρυθμούς τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης τα οποία θα ενσωματωθούν σύντομα σε μοντέλα παραγωγής, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια. Στόχος του τμήματος είναι η εξέλιξη ειδικών οχημάτων (Special Purpose Vehicles) όπως ρομποτικά ταξί και βαν που θα κινούνται πλήρως αυτόνομα.

Όπως αποκάλυψε ο Christian Senger, υπεύθυνος αυτόνομης οδήγησης στο VW Group: «Φέτος, για πρώτη φορά πραγματοποιούμε δοκιμές στο οδικό δίκτυο της Γερμανίας, όπου συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Argo Al θα χρησιμοποιηθούν σε μια έκδοση του ID. BUZZ από την Volkswagen Commercial Vehicles. Στόχος είναι να εξελίξουμε ένα κοινόχρηστο όχημα - κάτι παρόμοιο με αυτό που προσφέρει σήμερα η ΜΟΙΑ. Στα μέσα της δεκαετίας, οι πελάτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στον προορισμό τους σε επιλεγμένες πόλεις με αυτόνομα οχήματα».

Η Volkswagen έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην εταιρεία λογισμικού Argo Al για την εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, ενώ πρόσφατα συγχώνευσε με αυτήν το τμήμα Autonomous Intelligent Driving (AID) του ομίλου. Να θυμίσουμε πως εκτός από τη γερμανική φίρμα, στην Argo AI έχει επενδύσει και η Ford Motor Company στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας τους. Επιπλέον, το Volkswagen Group επενδύει δισεκατομμύρια στον οργανισμό Car.Software Organisation που εξελίσσει - μαζί και ανεξάρτητα από την Argo Al - τα συστήματα υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης level 4 για τα μοντέλα παραγωγής όλων των εταιρειών του ομίλου.

Η πρεμιέρα του VW ID. BUZZ είναι προγραμματισμένη για το 2022, ενώ η δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης (level 5) θα εμφανιστεί μέσα στο 2025.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube