Volkswagen: Έρχονται τα ηλεκτρικά ID.1 και ID.2

Volkswagen: Έρχονται τα ηλεκτρικά ID.1 και ID.2

Τα VW ID.1 και ID.2 προορίζονται για την αγορά της Ευρώπης.

Στα πλαίσια της διεύρυνσης της ηλεκτρικής γκάμας της, η Volkswagen εξελίσσει τα ID.1 και ID.2 για τις κατηγορίες των μίνι και σουπερμίνι αντίστοιχα, τα οποία είναι πιθανό να αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα Up! και Polo. Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται σε μια κοντή έκδοση της πλατφόρμας MEB την οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν και τα μεγαλύτερα ID.3 και ID.4, ενώ θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στην αγορά της Ευρώπης

Ξεκινώντας από το μικρότερο ID.1, ο αντικαταστάτης του e-up θα έχει πεντάθυρο αμάξωμα, συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, καλύτερους χώρους, πιο μοντέρνο σχεδιασμό, αυξημένη αυτονομία και αρχική τιμή κάτω από €20.000. Εκτός από την Volkswagen, εκδόσεις του μοντέλου θα κυκλοφορήσουν και με τα σήματα των SEAT και Skoda, όπως συνέβη και με την τριπλέτα Up!, Mii και Citigo. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κυκλοφορία του VW ID.1 μέχρι το 2025.

Όσο για το ID.2, είναι ένα ηλεκτρικό σουπερμίνι μεγέθους Polo, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη φάση εξέλιξης και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023. Η Volkswagen δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν το μοντέλο θα αντικαταστήσει το Polo ή τα δύο σουπερμίνι θα πωλούνται παράλληλα όπως συμβαίνει με τα μικρομεσαία ID.3 και Golf. Χάρη στη χρήση οικονομικών μπαταριών, η τιμή που VW ID.2 θα ξεκινά λίγο πάνω από τα €20.000.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube