Volkswagen ID.1: Έρχεται το 2023 με τιμή κάτω από €20.000!

Volkswagen ID.1: Έρχεται το 2023 με τιμή κάτω από €20.000!

Το μικρό ηλεκτρικό της Volkswagen θα έχει αυτονομία έως και 300 km.

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο για την κατηγορία A-Segment, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2023 αντικαθιστώντας το e-Up!.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Car, το ID.1 θα έχει παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις με το e-Up! ενώ θα δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο ID.3. Επιπλέον, το πεντάθυρο αμάξωμα με τους κοντούς προβόλους, η ηλεκτρική πλατφόρμα MEB και η απουσία θερμικού μοτέρ, θα συμβάλλουν σε μεγαλύτερους χώρους στην καμπίνα.

Όπως όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, το ID.1 θα διατίθεται με διάφορες χωρητικότητες μπαταριών - πιθανότατα 24 kWh και 36 kWh - με την αυτονομία να φτάνει τα 300 km (με τη μεγαλύτερη μπαταρία).

Η χρήση της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής έως και 40% σε σύγκριση με χρήση συμβατικής πλατφόρμας με αντίστοιχες μετατροπές. Αυτό θα επιτρέψει στη Volkswagen να ρίξει την τιμή του μοντέλου κάτω από τα €20.000 στην πιο προσιτή του έκδοση.

Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη διαφορετικών εκδόσεων του ID.1, όπως το πιο περιπετειώδες ID.1 Crozz με πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, και το επαγγελματικό βαν e-Roomzz. Το ID.1 θα είναι το μικρότερο μέλος μιας ηλεκτρικής γκάμας 7 ηλεκτρικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων το σουπερμίνι ID.2, το μικρομεσαίο ID.3, αλλά και το ID.4 με αμάξωμα SUV. Στόχος της Volkswagen είναι οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών της μοντέλων να φτάσουν το 1 εκατομμύριο μονάδες μέχρι το 2023 (από το 2025 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο). 

[Πηγή: carmagazine.co.uk]

*Η εικόνα είναι ένα από τα επίσημα σκίτσα του Volkswagen Up!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube