Toyota: Πρεμιέρα για νέο υβριδικό B-SUV στη Γενεύη

Toyota: Πρεμιέρα για νέο υβριδικό B-SUV στη Γενεύη

Το μοντέλο θα βασίζεται στο πλαίσιο του νέου Yaris, θα είναι υβριδικό και τετρακίνητο.

Η Toyota δημοσίευσε την πρώτη εικόνα-teaser για το νέο της B-SUV το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης στις 3 Μαρτίου.

Το μοντέλο θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική GA-B του νέου Toyota Yaris με υβριδικό σύστημα κίνησης (κινητήρας 1,5 λίτρων), αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τετρακίνηση. Όπως αποκάλυψε στο Autocar ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matthew Harrison και όπως είναι εμφανές από το teaser, το νέο μοντέλο δεν θα είναι απλά ένα ανυψωμένο Yaris, αλλά θα έχει εντελώς νέο αμάξωμα με δυναμικό σχεδιασμό, μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και ξεχωριστή προσωπικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Toyota: Νέο αστικό SUV κατασκευασμένο στην Ευρώπη

Με το νέο B-SUV το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμα πως θα ονομάζεται, η Toyota θα εμπλουτίσει τη γκάμα της κάτω από τα C-HR και RAV4, σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία απέναντι στα Nissan Juke, Renault Captur, Ford Puma, Peugeot 2008 κ.τ.λ. Η Toyota υπολογίζει πως το B-SUV μαζί με το Yaris θα αφορούν το 30% των συνολικών της πωλήσεων στην Ευρώπη μέχρι το 2025. Και τα δύο συγγενικά μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο Onnaing στη Γαλλία.

Στο περίπτερο της Toyota στη Γενεύη θα υπάρχουν επίσης το RAV4 Plug-in Hybrid, τη δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητου Mirai, την τετρακύλινδρη GR Supra, το αγωνιστικό Dakar Hilux του Fernando Alonso, το νέο Yaris και το "καυτό" GR Yaris.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube