Toyota: Νέο αστικό SUV κατασκευασμένο στην Ευρώπη

Toyota: Νέο αστικό SUV κατασκευασμένο στην Ευρώπη

Η Toyota επισημοποιεί το λανσάρισμα ενός μικρού SUV που θα κατασκευάζεται μαζί με το Yaris στη Γαλλία. Και φυσικά θα φορά υβριδικό κινητήρα, αλλά και τετρακίνηση!

New Toyota B-SUV 2020

Η Toyota μας παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες της, συμπεριλαμβανομένου του GR Yaris, κατά τη διάρκεια Press Conference στο Άμστερνταμ. Επωφελήθηκε δε από την εκδήλωση για να μιλήσει και για τα επερχόμενα πρότζεκτ της. Σε αυτό το πλαίσιο (επιτέλους) επισημοποίησε μια νέα άφιξη στην γκάμα της, ενός νέου αστικού SUV.

Για τον Ιάπωνα κατασκευαστή πρόκειται μια μια επιστροφή στην κατηγορία, διότι αν θυμόσαστε η Toyota, πριν από μια δεκαετία, πρότεινε στην αντίστοιχη τότε κατηγορία το Urban Cruiser. Ένα μοντέλο που φλερτάρισε στην Ευρώπη μεταξύ διακριτικότητας και εμπορικής αποτυχίας. Και η αιτία γι’ αυτό θα πρέπει να καταλογιστεί στην επιλεγείσα τιμολογιακή πολιτική για το μοντέλο. 

Η διάθεσή του τέλος πάντων τερματίστηκε το 2014, αλλά έκτοτε, η αγορά B-SUV βρέθηκε (και βρίσκεται) σε ηφαιστειακή έκρηξη στη Γηραιά Ήπειρο. Και όπως εξήγησε η Toyota, δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιστρέψει και μάλιστα με αυτό το νέο μοντέλο που σχεδιάστηκε ειδικά για την Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο, το όνομα του οποίου είναι ακόμα άγνωστο, θα τοποθετηθεί κάτω από το C-HR, το οποίο να θυμίσουμε έχει μήκος 4,36 m. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής επιβεβαίωσε ότι αυτό το Β-SUV θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο της Valenciennes, παράλληλα με το νέο Yaris. 

Για την υποδοχή του νέου μοντέλου, 100 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην περιοχή, σε συνέχεια της επένδυσης ύψους 300 εκατ. που πραγματοποιήθηκε για την άφιξη της νέας πλατφόρμας GA-B, που εγκαινιάστηκε από το Yaris IV. Λογικά, το νέο SUV θα πατά πάνω σε αυτή την αρχιτεκτονική. Προς το παρόν έχουμε μόνο ένα σκίτσο του προφίλ, το οποίο υποδηλώνει μια μυώδη, σπορ σιλουέτα, με την Toyota να λέει ότι δεν θα πρόκειται απλώς για ένα ψηλωμένο Yaris.

Μέχρι σήμερα, στη συνωστισμένη αγορά των Β-SUV στην Ευρώπη, ο βασιλιάς των πωλήσεων παραμένει το Captur, του οποίου η δεύτερη γενιά έχει μόλις ξεκινήσει τη σταδιοδρομία της. To Renault ανανεώθηκε ταυτόχρονα με δύο άλλα σημεία αναφοράς της κατηγορίας, το Nissan Juke και το Peugeot 2008. Η Toyota όμως θα βρει επίσης στο δρόμο της ισχυρά μοντέλα όπως το Citroën C3 Aircross, το SEAT Arona, το Volkswagen T-Cross...

Οι Ιάπωνες γνωρίζουν ωστόσο ότι θα έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Yβριδικό κινητήρα. To ίδιο σύστημα κίνησης του Yaris IV με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα. Η Toyota επιβεβαίωσε επίσης ότι θα προσφέρει τετρακίνηση, σπάνιο χαρακτηριστικό στη μικρή αυτή κατηγορία. Η ημερομηνία λανσαρίσματος παραμένει άγνωστη, αλλά το υπολογίζουμε για στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube