Toyota: Ετοιμάζει προσιτό και μη-εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο πόλης

Toyota: Ετοιμάζει προσιτό και μη-εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο πόλης

Ο διάδοχος του Toyota Aygo θα βασίζεται σε μια έκδοση της πλατφόρμας GA-B που χρησιμοποιεί το Yaris.

Η Toyota επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε από τα τέλη του 2019 ανακοινώνοντας σήμερα πως ετοιμάζει ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης (A-Segment) για την αγορά της Ευρώπης που θα διαδεχθεί το σημερινό Toyota Aygo.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας GA-B που γνωρίζουμε από το νέο Yaris. Θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά μη εξηλεκτρισμένα θερμικά μοτέρ, με στόχο τη τιμή του να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα - κοντά σε αυτή του υφιστάμενου Aygo που είναι ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα της αγοράς. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 VVT-i που στο βασικό Yaris αποδίδει 72 PS και 93 Nm.

Σχεδιαστικά, το νέο μίνι της Toyota θα έχει στυλ crossover με τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου, φουσκωμένους θόλους, κοντούς προβόλους και ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ενώ θα έχει και υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή. Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην ευρυχωρία της καμπίνας και την πρακτικότητα.

toyota

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Aygo: Με στιλ crossover και θερμικό μοτέρ η επόμενη γενιά

Να θυμίσουμε πως τα Citroën C1 και Peugeot 108 που χρησιμοποιούσαν τα ίδια μηχανικά μέρη με το Toyota Aygo θα καταργηθούν από την αγορά μετά το τέλος της σημερινής γενιάς τους. Ο λόγος που η Toyota έχει την "πολυτέλεια" να κυκλοφορήσει ένα μη-εξηλεκτρισμένο μικρό όχημα πόλης νέας γενιάς είναι γιατί έχει χαμηλό μέσο όρο εκπομπών CO2 χάρη στην ευρεία γκάμα υβριδικών μοντέλων σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές.

Ο διάδοχος του Toyota Aygo θα παράγεται στο εργοστάσιο Kolín στην Τσεχία ενώ δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα διατηρήσει το όνομα του προκατόχου του.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube