Θα προχωρήσει τελικά η Hyundai το Ν Vision 74;

Θα προχωρήσει τελικά η Hyundai το Ν Vision 74;

Το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων ETNews, σε πρόσφατο δημοσίευμά του αναφέρει πως η Hyundai είναι έτοιμη να ανάψει το πράσινο φως για το υδρογονοκίνητο Ν Vision 74.

Hyundai N Vision 74

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει το κορεατικό μέσο, η Hyundai είναι έτοιμη να ξεκινήσει να κατασκευάζει έναν περιορισμένο αριθμό N Vision 74, με την παραγωγή να αναμένεται να πάρει μπροστά το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Δεν μιλάμε για ένα μοντέλο ευρείας, αλλά περιορισμένης παραγωγής, μιας και δεν αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 100 αυτοκίνητα, 30 εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για αγωνιστικές δραστηριότητες της κορεατικής φίρμας τόσο στην Ευρώπη, όσο και την Αμερική.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες φήμες έρχονται στο προσκήνιο. Στις αρχές του περασμένου Μαΐου, κορεατικά και πάλι μέσα μας πληροφόρησαν πως η Hyundai είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του N Vison 74.

Σύμφωνα με όσα διατείνονται τα κορεατικά μέσα, η παραγωγή των πρώτων Hyundai N Vison 74 θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026

Hyundai N Vision 74

Σύμφωνα λοιπόν με τος εκθέσεις, το μοντέλου που θα κινείται με υδρογόνο θα αποδίδει 800 PS, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3”, γεγονός που αποδεικνύει τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η εμφάνισή του αναμένεται το δίχως άλλο ιδιαίτερη και μοναδική, εξαιτίας της ρετρό σχεδιαστικής φιλοσοφίας που ακολουθείται. Την τελευταία ενισχύουν ακόμα περισσότερο, οι μεγάλοι αεραγωγοί, αλλά και ο φωτισμός που αντλεί έμπνευση από τα pixel των βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980.

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το N Vision 74 εμπνεύστηκε από το πρωτότυπο Pony Coupé του 1974 που σχεδιάστηκε από τον Goigetto Giugiaro. Αν και το μοντέλο παραγωγής που προέκυψε δεν μπορέσε να αποδώσει όσα οραματίστηκε ο Giugiaro, το N Vision 74 φαίνεται να το καταφέρνει απόλυτα. Το μοντέλο πάντως φαίνεται επίσης να δανείζεται στοιχεία από τα DMC DeLorean, τα περίφημα αυτοκίνητα του Group B αλλά και πολλά άλλα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1980.

Hyundai N Vision 74

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube