Hyundai N Vision 74 concept: Ρετρό και υδρογονοκίνητο με 680 PS

Hyundai N Vision 74 concept: Ρετρό και υδρογονοκίνητο με 680 PS

Η Hyundai N παρουσίασε το Vision 74 concept ένα ρετρό σπόρτσκαρ που συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που του προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 680 PS και 900 Nm ροπής.

H Hyundai γιορτάζει σήμερα την «N Day» και μαζί με το RN22e concept παρουσίασε και το N Vision 74 concept, το δεύτερο κινητό της εργαστήριο για τεχνολογίες που θα υιοθετηθούν στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai N.

Σχεδιαστικά, το N Vision 74 αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτότυπο Hyundai Pony Coupe του 1974 το οποίο είχε δημιουργήσει ο Giorgetto Giugiaro έχοντας παράλληλα, έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα γύρω από το αμάξωμα.

Hyundai N Vision 74 concept

Κάτω από το καπό το κορεάτικο πρωτότυπου φιλοξενεί ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες και σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η Hyundai ισχυρίζεται ότι προσφέρει κορυφαία ψυκτική ικανότητα και ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με υδρογόνο ή ρεύμα.

Όπως και το RN22e, έτσι και το N Vision 74 βασίζονται στη πλατφόρμα E-GMP του ομίλου. Το ρεζερβουάρ του υδρογόνου μπορεί να γεμίσει σε μόλις 5' και η μπαταρία χωρητικότητας 62,4 kWh διαθέτει δυνατότητα φόρτισης έως 350 kW, διαμορφώνοντας την αυτονομία του στα 600 km. Η συνδυαστική ισχύς από τα δύο μοτέρ του πρωτότυπου φτάνει τους 680 PS και τα 900 Nm, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Hyundai N Vision 74 concept

Όσο για το εσωτερικό του μοντέλου, η Hyundai ισχυρίζεται συνδυάζει επιρροές από το concept του 1974 με σύγχρονες πινελιές που συνάδουν με το πρωτοποριακό σύστημα κίνησης του.

Τέλος, μιλώντας για το N Vision 74 concept, ο αντιπρόεδρος σχεδίασης της Hyundai, SangYup Lee, δήλωσε «η σχεδίαση του αποδεικνύει ότι Hyundai σέβεται το παρελθόν της, και αποτίνει φόρο τιμής στην αφοσίωση και το πάθος που οδήγησε στη δημιουργία του Pony Coupe το 1974».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube