Στον αέρα το τρέιλερ της ταινίας «Race of Glory: Audi vs Lancia» [video]

Στον αέρα το τρέιλερ της ταινίας «Race of Glory: Audi vs Lancia» [video]

Οι μάχες των Audi και Lancia για το πρωτάθλημα του WRC, το μακρινό 1983, μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη, με την ταινία «Race of Glory: Audi vs Lancia» να ανοίγει την αυλαία της στις 5 Ιανουαρίου.

Race for glory: audi vs lancia

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Audi και η Lancia αποτελούν δύο από τις ομάδες που άλλαξαν την ιστορία του WRC. H εποχή του Group B μεταφέρεται και στην μεγάλη οθόνη, με το τρέιλερ της ταινίας «Race of Glory: Audi vs Lancia» να βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, η ταινία πραγματεύεται τις σκληρές μάχες των δύο εταιρειών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι την σεζόν 1983. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η μάχη των δύο ομάδων θύμιζε εκείνη του Δαυίδ με τον Γολιάθ, καθώς η γερμανική ομάδα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς, έχοντας στην φαρέτρα της το εξαιρετικό σύστημα τετρακίνσης quattro.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο  Stefano Mordini, ενώ πρωταγωνιστικούς ρόλους κατέχουν οι  Riccardo Scamarcio (διευθυντής της ομάδας της Lancia) και Volker Bruch, ο οποίος υποδύεται τον θρυλικό Γερμανό οδηγό Walter Röhrl που κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή το 1980 και 1982.

H ταινία «Race of Glory: Audi vs Lancia», που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου, μας μεταφέρει με εντυπωσιακό τρόπο στις μεγάλες μάχες της εποχής του Group B

Race for Glory: Audi vs Lancia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ WRC: Τα γνωστά και τα άγνωστα θηρία του Group B [videos]

Από εκεί και πέρα, το καστ των ηθοποιών συμπληρώνει και ο Daniel Brühl, ο κινηματογραφικός Niki Lauda στην ταινία Rush, που εν προκειμένω εμφανίζεται ως ο Roland Gumpert, ο μηχανικός που έφερε σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες (τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα) στους «τέσσερις κρίκους».

Το τρέιλερ παρουσιάζει με δεξιοτεχνία και εύληπτο τρόπο, όχι μόνο την οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων, αλλά και το τις προσπάθειες του Fiorio να πείσει τον Röhrl να οδηγήσει για τη Lancia ενάντια στην κυρίαρχη Audi. Παρουσιάζει τη λάμψη και τη γοητεία που συνοδεύει τον κόσμο των αγώνων, αλλά και τη γεμάτη ένταση αντιπαλότητα μεταξύ Fiorio και Gumpert.

Race of Glory: Audi vs Lancia

Στο σύνολό της, η ταινία διαδραματίζεται στην γρήγορη και επικίνδυνη εποχή των ράλι του Group B. Σε μία εποχή, όπου η Lancia, παρά τις δυσκολίες μπόρεσε να πανηγυρίσει τον τίτλο, με διαφορά μόλις δύο βαθμών από την μεγάλη της αντίπαλο.

Το «Race For Glory: Audi vs. Lancia», θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 5 Ιανουαρίου, λίγες μόλις μέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας-αυτοβιογραφίας του Enzo Ferrari.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube