Αναβίωση του Hyundai Pony Coupé Concept [video]

Αναβίωση του Hyundai Pony Coupé Concept [video]

Η κορεατική εταιρεία αναβίωσε το αδικοχαμένο Hyundai Pony Coupé Concept του 1974 με τη βοήθεια του Giorgetto Giugiaro και θα το παρουσιάσει στο φετινό Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Στο φετινό Concorso d'Eleganza Villa d'Este, η κορεατική φίρμα θα γιορτάσει την ιστορία της επιστρέφοντας το αδικοχαμένο Hyundai Pony Coupé Concept του 1974 πίσω στην Ιταλία.

Εκείνη τη χρονιά, σχεδόν 50 χρόνια πριν, η Hyundai στo Salone dell'automobile di Torino  αποκάλυψε το Pony Coupé concept το οποίο ωστόσο, πήγε για σκραπ προς τα τέλη της δεκαετίας του '70. Εδώ να θυμίσουμε ότι το Hyundai Pony παραγωγής, ήταν το πρώτο μοντέλο της κορεατικής φίρμας που επίσης παρουσιάστηκε το 1974, επίσης με σχεδιασμό διά χειρός Giorgetto Giugaro.

Και να θυμίσουμε επίσης πως το Hyundai Pony αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το πρωτότυπο『45』και την έκδοση παραγωγής του, δηλαδή το Hyundai Ioniq 5.

Το Hyundai Pony Coupé ήταν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που στόχευε στις παγκόσμιες αγορές 

Σήμερα, η Hyundai σεβόμενη την ιστορία της, σε συνεργασία με τον δημιουργό του, τον Giorgetto Giugiaro αναβίωσε το Pony Coupé και θα το παρουσιάσει στις ακτές της λίμνης Como αύριο, 20 Μαΐου.

Hyundai Pony Coupé

To 1973, 48 χρόνια πριν, η Hyundai ήρθε σε επαφή με τον Giorgetto Giugiaro και του ζήτησε να σχεδιάσει ένα νέο μοντέλο.

Έτσι, ο Ιταλός σχεδιαστής δημιούργησε το Hyundai Pony Coupé. H μάρκα σκόπευε να λανσάρει το μοντέλο σε Ευρώπη και Β. Αμερική αλλά τελικά η εξέλιξη του πρότζεκτ σταμάτησε το 1981.

Hyundai Pony Coupé

«Σχεδίασα το Hyundai Pony Coupé όταν ήμουν νέος σχεδιαστής, στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Eίναι μεγάλη μου τιμή που η Hyundai μου ζήτησε να το κατασκευάσω ξανά και να αποτίνω φόρο τιμής στην κληρονομιά της φίρμας», δήλωσε ο Giorgetto Giugiaro.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube