Škoda: Νέες πληροφορίες για Karoq RS

Škoda: Νέες πληροφορίες για Karoq RS

Η φήμη της ημέρας. Ύστερα από το Kodiaq RS, η Škoda ετοιμάζει τη σπορ έκδοση του μικρότερου Karoq, με μοτέρ, το δίλιτρο τούρμπο του γκρουπ.

Ο Όμιλος Volkswagen είχε από καιρό μια υστέρηση όσον αφορά στα SUV, αλλά σήμερα το έχει γυρίσει το φύλλο, με έμφαση τα πολλά σπορ SUV του προγράμματος. Το Cupra Ateca και το Volkswagen T-Roc R θα μπορούσαν λοιπόν να αποκτήσουν προσεχώς και Τσέχο ξάδελφο.

Οι Γερμανοί συνάδελφοί μας της Auto Bild αναφέρουν ότι η Škoda σχεδιάζει να λανσάρει ένα Karoq RS το οποίο θα έχει όμως ιδιαίτερη σημασία: Αντίθετα με το Kodiaq RS, το οποίο βασίζεται μόνο στο ντίζελ, αυτό το Karoq RS θα φορέσει το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 300 ίππων του VW Group και όχι μια υβριδική εκδοχή RS, όπως ψιθυριζόταν. Έναν κινητήρα που δίνει το «παρών» κάτω από το καπό του Cupra Ateca με εκπληκτικό αποτέλεσμα απόδοσης.

Προς το παρόν, η Škoda και γενικότερα ο όμιλος Volkswagen φαίνεται να επικεντρώνεται κυρίως σε σπορ SUV, ακόμα και ξεχνώντας τα άλλα μοντέλα. Η Škoda, για παράδειγμα, δεν ήθελε να επιβεβαιώσει την άφιξη του Scala RS, σύννομο με το πρωτότυπο Vision RS, παρά τις θετικές αντιδράσεις του κοινού στην παρουσίασή του.

Η Škoda θα πρέπει πάντως να ανανεώσει και πάλι το Octavia RS στο μέλλον. Η τσεχική μπερλίνα θα αλλάξει γενιά μέχρι το τέλος του 2019 με μια νέα έκδοση που θα μπορούσε να οδηγήσει στον «υβριδισμό», για πρώτη φορά, υπό τα διακριτικά «RS».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube