Επίσημο: Νέο Škoda Vision RS Concept

Επίσημο: Νέο Škoda Vision RS Concept

Η Škoda ατενίζει το μέλλον στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού μέσα από το πρωτότυπο Vision RS της κόμπακτ κατηγορίας που θα μετουσιωθεί στο νέο Rapid. Σπορ και σεσημασμένο «RS», βάζει υποθήκη και για μια σπορ έκδοση.

Η Škoda παρουσιάζεται στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου με μια μικρή έκπληξη: Ένα πρωτότυπο που αναγγέλλει το μελλοντικό κόμπακτ τσεχικό μοντέλο. Και χρήσιμο θα ήταν να αναφέρουμε ότι το υφιστάμενο Rapid, από τη μια δεν είναι ό,τι πιο ρηξικέλευθο έχουμε δει από το Mladá Boleslav και από την άλλη η εμπορική τοποθέτησή του είναι λίγο μπερδεμένη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Η Škoda φαίνεται λοιπόν να έχει μάθει από τη σημερινή γενιά του Rapid. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο πράγμα που λες όταν παρατηρείς αυτή το καλοβαλμένο πρωτότυπο είναι η μυώδης αρμονία του. Γενικά, το Vision RS είναι πολύ μεγαλύτερο από το υφιστάμενο Rapid: Μήκος 4,36 m και κυρίως 1,43 m ψηλό για 1,81 m πλάτος. Επομένως, το κόνσεπτ είναι πολύ πιο χαμηλό και φαρδύ από το Rapid που συναντούμε σήμερα στο δρόμο.

Škoda Vision RS Concept

Το Vision RS Concept προαναγγέλλει το μέλλον της Škoda στην κατηγορία C. Κάτω από τις επιθετικές γραμμές του βρίσκεται ένα μελλοντικό αυτοκίνητο με βάση την πλατφόρμα MQB A0 των μοντέλων του Volkswagen Group. Πέρα από το στιλ που είναι προφανώς λίγο υπερβολικό (μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για πρωτότυπο), το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του κόνσεπτ είναι η παρουσία ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος που λέει πολλά για τα μελλοντικά υβριδικά μοντέλα της Škoda.

Škoda Vision RS Concept

Ένα σύστημα που συντίθεται από τον 4κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο TSI Evo στην εκδοχή των 150 PS που αποδίδει σε συνδυασμό με ηλεκτρομοτέρ 245 άλογα. Με χρόνο για το σπριντ των 0-100 km/h σε κάτι παραπάνω από επτά δευτερόλεπτα, η Škoda αποκαλύπτει τις προθέσεις της να σκιάσει κομμάτι το Volkswagen Golf GTI.

Škoda Vision RS Concept

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube