Το πρώτο μοντέλο της Scout λανσάρεται το καλοκαίρι [video]

Το πρώτο μοντέλο της Scout λανσάρεται το καλοκαίρι [video]

Η Scout Motors ελπίζει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η Scout International (Harvester). Μια ανάσταση που, σύμφωνα με το teaser που δημοσιεύτηκε, θα πάρει συγκεκριμένη μορφή εφέτος το καλοκαίρι.

 Scout Motors

Αν το όνομα «Scout» δεν σημαίνει τίποτα για εσάς, αυτό είναι σχεδόν φυσιολογικό.

Η Scout Motors προέρχεται στην πραγματικότητα από την Scout International (Harvester), κατασκευάστρια 4x4 που ήταν σχετικά γνωστή στις ΗΠΑ.

O βιομηχανικός και οικονομικός δεσμός της Scout Motors με τη Volkswagen είναι τόσο ισχυρός  έτσι ώστε να επιτρέψει στα μοντέλα της να διασχίσουν τον Ατλαντικό;

Οπότε, στη Βόρεια Αμερική είναι που θα ξεκινήσει και πάλι να δραστηριοποιείται η εταιρεία, που υπό τη νέα ονομασία της θα λανσάρει και νέο χαρτοφυλάκιο. Γκάμα που στοχεύει κυρίως να προσελκύσει τους λάτρεις του off-road. Πελατεία που θα μπορούσε να ενδιαφέρεται και για την ηλεκτροκίνηση.

 Scout Motors

Αυτό συνοψίζεται από σχεδόν όλες τις πληροφορίες που μας δίνει το επίσημο νέο video της εταιρείας. Εκτός ίσως από αυτό που αφορά τη σύνδεσή της με τη Volkswagen. Όπως γνωρίζουμε από εφέτος την άνοιξη, το τμήμα Traton του Ομίλου Volkswagen -υπεύθυνο για φορτηγά (Scania, MAN, Navistar)- απέκτησε τα δικαιώματα της Scout. Ως εκ τούτου, ο στόχος είναι να αναβιώσει η φίρμα και να βρεθεί στο πεδίο του ανταγωνισμού απέναντι στη Rivian με τα R1T και R1S, στην Tesla με το Cybertruck, στην GMC με το Hummer EV και στη Ford με το F150 Lightning.

Αυτή τη φορά λοιπόν υπάρχει ένα είδος βιομηχανικού και οικονομικού δεσμού με την Ευρώπη, οπότε και προφανώς τίθεται το ερώτημα αν αυτός είναι αρκετά ισχυρός έτσι ώστε να επιτρέψει στη Scout Motors και στα μοντέλα της να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Αναμονή λοιπόν για περισσότερες πληροφορίες μέχρι το καλοκαίρι…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube