Επίσημο: Ford F-150 Lightning [video]

Επίσημο: Ford F-150 Lightning [video]

Η ηλεκτρική έκδοση του Ford F-150 με τιμή έκπληξη!

Η Ford παρουσίασε με κάθε επισημότητα το F-150 Lightning, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του διαχρονικού best-seller στην αγορά των ΗΠΑ που θα κληθεί να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων τα επερχόμενα Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV και Rivian R1T.

Έκπληξη προκαλεί η αρχική τιμή των $39.974 (€32.783) που μαζί με την ισχύουσα έκπτωση $7.500 (€6.152) για αγορά ηλεκτρικού οχήματος πέφτει στα $32.474 (€26.638)!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Τζο Μπάιντεν δοκιμάζει το ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning [video]

Ford

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ - ένα σε κάθε άξονα - με συνδυαστική απόδοση 432 PS στην έκδοση standard-range (SR) και έως 571 PS στην έκδοση extended-range (ER). Και στις δύο περιπτώσεις η συνδυαστική ροπή είναι 1.051 Nm διαθέσιμη σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Στην ισχυρότερη έκδοση, η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται κοντά στα 4,5".

Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 370 km στην έκδοση SR και τα 483 km στην ER με τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου (σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων της EPA). Επιπλέον, μέσω της λειτουργίας power-at-home, το μοντέλο μπορεί να παρέχει ρεύμα σε ένα νοικοκυριό για έως και τρεις ημέρες σε περίπτωση blackout! Αντίστοιχα μπορεί να δίνει ενέργεια σε κάθε λογής επαγγελματικό εξοπλισμό.

Μια φόρτιση της μπαταρίας από 15% έως 100% διαρκεί 14 ώρες για την SR και 19 ώρες για την ER σε συμβατική πρίζα. Μέσω ταχυφορτιστή 150 kW, μια φόρτιση από 15% έως 80% ολοκληρώνεται σε μόλις 44 λεπτά για την SR και σε 41 λεπτά για την ER.

Ford

Σχεδιαστικά, οι διαφορές με το συμβατικό F-150 14ης γενιάς εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα με καλυμμένη γρίλια, νέα φώτα LED που ενώνονται μεταξύ τους και ελαφρώς διαφορετική εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα. Στο προφίλ τα φτερά δεν έχουν εσοχές ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε νέα φώτα LED και ανασχεδιασμένη πόρτα για την καρότσα.

Και στην ηλεκτρική έκδοση το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου - όπως και το πλαίσιο -ενώ η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε κάθε τροχό.

Ford

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια τεράστια οθόνη αφής 15,5" που καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα και ενσωματώνει το ολοκαίνουργιο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4A της Ford, καθώς και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12". Παραμένει επίσης το έξυπνο κάθισμα του F-150 με δυνατότητα πλήρους ανάκλησης για ύπνο, οι πολλαπλές θήκες για μικροαντικείμενα και το κεντρικό τούνελ που λειτουργεί και ως χώρος εργασίας.

Εκτός από την καρότσα, υπάρχει κλειστός χώρος αποσκευών 400 lt κάτω από το καπό. Συνολικά οι παροχές ρεύματος μπορεί να φτάσουν τις 11 σε καρότσα, καμπίνα και χώρο αποσκευών. Το ωφέλιμο φορτίο είναι 907 kg και η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 4.536 kg.

Ford

Το Ford F-150 Lightning θα παράγεται στο Dearborn του Michigan και αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 στην αγορά των ΗΠΑ. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube