node/33230

Rivian R1T: Το “Tesla” των pick-up, με 800 ίππους και 650 km αυτονομία! [7 videos]

Τετρακίνητο, πάει παντού, πιάνει τα 100 σε 3”, θα ξεκινά από τα $61.500 κι έχει κάνει τις GM, Ford και Toyota να ανησυχούν!

Μέχρι τώρα, η εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική κατηγορία των pick-up δεν είχε νιώσει την απειλή των ηλεκτροκίνητων. Τώρα όμως η Rivian θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία, όπως έκανε η Tesla στα πολυτελή οικογενειακά και SUV.

Το 5θέσιο R1T, που φιλοδοξεί να ανατρέψει το κατεστημένο στα ελαφρά φορτηγά παντός εδάφους, αποκαλύφθηκε πριν την έκθεση του Los Angeles, όπου θα εμφανιστεί και ένα στενά συγγενικό του, 7θέσιο SUV, με την ονομασία R1S.

Τα δύο αυτά μοντέλα, που θα είναι τα πρώτα μιας ολόκληρης σειράς, είναι χτισμένα πάνω σε μια πλατφόρμα τύπου “skateboard”, η οποία είναι σπονδυλωτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα διαφορετικού τύπου και διαστάσεων. Το R1T έχει μήκος 5,465 m, λίγο μεγαλύτερο από της Mercedes-Benz X-Class.

H μπαταρία της Rivian είναι τοποθετημένη χαμηλά, στο δάπεδο της πλατφόρμας. Στο R1T θα έχει χωρητικότητα 130 kWh, δίνοντας αυτονομία 480 km, ενώ θα υπάρχει και η “mega pack” 180 kWh που θα δίνει αυτονομία πάνω από 640 km. Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα, θα διατεθεί και βασικό μοντέλο με μπαταρία 105 kWh. 

Οι 4 ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, παρέχουν τετρακίνηση. Ο καθένας τους αποδίδει κάτι λιγότερο από 200 ίππους και η συνολική ισχύς φτάνει τους 764 PS με ροπή πάνω από 114 kgm στο μοντέλο των 180 kWh, επιταχύνοντας το «αγροτικό» από στάση μέχρι τα 97 km/h σε σε 3” και μέχρι τα 160 km/h σε λιγότερο από 7”!

Η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς βραχίονες πίσω, που συνδυάζονται με αερόσουστες και ενεργά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ. Η Rivian λέει ότι το σύστημα ηλεκτροκίνησης και το πλαίσιο παρέχουν εντυπωσιακές επιδόσεις και κράτημα στην άσφαλτο, ενώ εκτός δρόμου προσφέρουν ακρίβεια ελέγχου που ξεπερνά κάθε υπάρχουσα μηχανική λύση.

Rivian R1T εκτός δρόμου
 
Το επίπεδο δάπεδο του R1T έχει ενισχυθεί με ανθρακόνημα και Kevlar για την προστασία της μπαταρίας, κι έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια για την ασφάλεια, σε crash test στις ΗΠΑ.

Η εξωτερική σχεδίαση είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος, και το εσωτερικό είναι ευρύχωρο, από premium υλικά που όμως είναι ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα, όπως αρμόζει σε ένα εκτός δρόμου όχημα. Οι δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό έχουν γραφικά της ίδιας της Rivian.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά «κρυφά» χαρακτηριστικά και έξυπνες λύσεις, που περιλαμβάνουν έναν αποθηκευτικό χώρο 330 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό και ένα διαμπερές άνοιγμα πίσω από τις πίσω πόρτες για τη μεταφορά μακρόστενων αντικειμένων, όπως τα μπαστούνια του γκολφ.

Rivian R1T αποθηκευτική λύση

Η Rivian ιδρύθηκε το 2009 και θέλει να προχωρεί με διαφορετικό τρόπο από άλλες νεοφυείς (start-up) εταιρείες, έχοντας ολοκληρώσει το επιχειρηματικό της σχέδιο κι εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του πριν δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της. Βάζει επίσης συντηρητικούς στόχους. Ο ιδρυτής της, R.J. Scaringe, είχε ήδη φτιάξει δύο θνησιγενείς εκδόσεις του R1T πριν προχωρήσει στην έκδοση παραγωγής.

Η αμερικανική εταιρεία έχει την υποστήριξη επενδυτών από τη Μέση Ανατολή και απασχολεί κάπου 560 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Το σχεδιαστικό και μηχανολογικό της κέντρο βρίσκεται στο Plymouth του Michigan, ενώ άλλα κύρια τμήματα, όπως το εργοστάσιο εξέλιξης μπαταριών, είναι στην Irvine της California. Έχει ανοίξει επίσης ένα κέντρο προηγμένης τεχνολογίας στο Chertsey του Surrey, στη Βρετανία.
Η παραγωγή θα γίνεται σε ένα παλιό εργοστάσιο της Mitsubishi, στο Illinois, το οποίο αγόρασε η Rivian πέρσι αντί $16 εκατομμυρίων. Έχει δυναμικότητα 350.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Οι αρχικές φιλοδοξίες της Rivian είναι βέβαια πολύ χαμηλότερες, στα 50.000-60.000 αυτοκίνητα ετησίως έως το 2025-26. Σχεδιάζει όμως να διαθέτει τη “skateboard” πλατφόρμα της και σε άλλες εταιρείες, είτε γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες είτε νέες επιχειρήσεις που θέλουν να λανσάρουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την προϋπόθεση βέβαια να μην ανταγωνίζονται τα προϊόντα της Rivian.
 
To R1T θα μπει σε παραγωγή προς το τέλος του 2020 και το R1S θα ακολουθήσει στις αρχές του 2021. Οι τιμές για το πρώτο θα ξεκινούν από τα $61.500, περιλαμβανομένων των κρατικών επιδοτήσεων. Η Rivian δέχεται ήδη παραγγελίες με προκαταβολή $1.000 που μπορεί και να επιστραφεί.

[Πηγή: Autocar]

node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».