Η VW σχεδιάζει τον ανταγωνιστή του ηλεκτρικού Land Rover Defender

Η VW σχεδιάζει τον ανταγωνιστή του ηλεκτρικού Land Rover Defender

Μια πρόταση για ένα καθαρόαιμο ηλεκτροκίνητο 4Χ4 θα μπορούσε να βρει ανταπόκριση στην αγορά, πιστεύει η εταιρεία.

Η Volkswagen εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα ηλεκτροκίνητο SUV ως απάντηση στο αντίστοιχο Land Rover Defender.

«Δεν υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατηγορία, προτάσεις για ένα στιβαρό ηλεκτρικό καθαρόαιμο 4Χ4, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής της VW, Michael Jost, στο γερμανικό περιοδικό Autobild.

Ο Jost ανέθεσε στους σχεδιαστές της εταιρείας να δώσουν μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο.  Ενώ πολλά μοντέρνα SUV προσεγγίζουν την κατηγορία περισσότερο για αστικούς χρήστες, το σχέδιο του Jost είναι κάτι πιο ογκώδες, πιο σκληροτράχηλο, σχεδιασμένο για να ταξιδεύει εκτός δρόμου.

Σκοπός είναι η επιστροφή στο πνεύμα της αρχικής αισθητικής, με απλές γραμμές, φθηνά υλικά και καθίσματα στο εσωτερικό που να μπορούν ακόμη και να πλένονται.
Εάν η VW εγκρίνει το μοντέλο, αυτό θα βασίζεται  στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ και θα ενταχθεί στη μεγάλη οικογένεια των ηλεκτροκίνητων μοντέλων που ετοιμάζει η εταιρεία.

Κάπως έτσι η VW θα δημιουργήσει τον ανταγωνιστή του ηλεκτρικού SUV Rivian R1S, το οποίο παρουσιάστηκε στο φετινό Auto Show του Λος Άντζελες.

Το νέο μοντέλο VW θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει αγοραστές και δυνητικούς πελάτες από την Jeep, αλλά και να πάρει μερίδιο από το Bronco 4Χ4 που η Ford σχεδιάζει να αναβιώσει στις ΗΠΑ το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube