Η Volkswagen λανσάρει νέα μάρκα αναβιώνοντας το όνομα Scout

Η Volkswagen λανσάρει νέα μάρκα αναβιώνοντας το όνομα Scout

H Volkswagen θέλει να αναβιώσει την Scout και να την επαναφέρει στην αγορά ως μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα για την αγορά των ΗΠΑ. Ένα pick-up και ένα SUV τα πρώτα μοντέλα που θα λανσάρει.

Scout

Τα τελευταία χρόνια οι φήμες που θέλουν την Volkswagen να λανσάρει ένα σκληροτράχηλο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV εντείνονται συνεχώς. Τη φημολογία είχε επιβεβαιώσει λίγο τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Johan De Nysschen, γενικός διευθυντής της VW Αμερικής, που είχε δηλώσει ότι η γερμανική εταιρεία θέλει κατασκευάσει ένα εκτός δρόμου μοντέλο με μηδενικούς ρύπους.

Σε νέο δημοσίευμα της, η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι ο κατασκευαστής όντως ετοιμάζει ετοιμάζει όχι μόνο ένα σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV, αλλά και ένα ηλεκτρικό pick-up. Ωστόσο, τα δύο νέα μοντέλα δεν θα φέρουν τον λογότυπο της VW, αλλά μιας νέας μάρκας η οποία θα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα όνομα από τα παλιά, το Scout.

Το Scout ήταν ένα SUV που κατασκευαζόταν από την International Harvester από το 1961 έως το 1980. Η τελευταία ήταν μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στον χώρο του αγροτικού εξοπλισμού και θέλησε να αποτελέσει το αντίπαλον δέος των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και να γίνει ο τέταρτος πόλος στα pick-up και 4x4 της αμερικάνικης αγοράς. Αυτό επιχείρησε να το πετύχει με διάφορες εκδόσεις του Scout, το οποίο με τα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει το δικό του κοινό στις ΗΠΑ και να χτίσει το προφίλ του ανθεκτικού και σκληροτράχηλου SUV.

Από το 2020, τα δικαιώματα της μάρκας που έχει μετονομαστεί Navistar International, ανήκουν στην Volkswagen, η οποία όπως τονίσαμε και παραπάνω θέλει να την επαναφέρει και να λανσάρει τα μοντέλα της αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ. 

Scout

Το σχέδιο αναβίωσης αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από τα στελέχη της VW στο άμεσο μέλλον. Η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το 2026 και στόχος είναι η Scout να παράγει περίπου 250.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Επιπλέον, η WSJ αναφέρει ότι για το εγχείρημα αυτό, η VW θα χρειαστεί να επενδύσει 1 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube