Επίσημο: GMC Hummer EV [video]

Επίσημο: GMC Hummer EV [video]

Το Hummer επιστρέφει ως ηλεκτρικό supertruck με εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου.

Μετά από μακροσκελή εκστρατεία teaser και καθυστερήσεις στην πρεμιέρα λόγω πανδημίας, η GM παρουσίασε την ολοκαίνουρια γενιά του Hummer που κυκλοφορεί με τα σήματα της GMC και για πρώτη φορά παίρνει τη μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού "supertruck".

Σχεδιαστικά, το Hummer EV διατηρεί κάτι από τον χαρακτήρα των H1, H2 και H3 με παρόμοιες αναλογίες και επιβλητικές διαστάσεις. Το όχημα διαθέτει ψηλά τοποθετημένη μάσκα με LED φώτα και φωτιζόμενη γρίλια, off-road προφυλακτήρες και προστατευτικές ποδιές, φουσκώματα στο καπό, σχεδόν κάθετο παρμπρίζ, επιπλέον φώτα στην οροφή, στενά παράθυρα, τετραγωνισμένους θόλους των τροχών, σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, τέσσερις πόρτες και καρότσα με πολυλειτουργική πόρτα MultiPro.

Τον εκτός δρόμου προσανατολισμό προδίδουν και τα ελαστικά Goodyear Wrangler All Territory με διάμετρο 35" ενώ προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν και ακόμα μεγαλύτερα ελαστικά 37".

GMC Hummer EV

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 1.014 PS (746 kW) και 15.592 Nm (!) σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα της GMC. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με δυνατότητα κλειδώματος (e-lockers) και επιτρέπει επιτάχυνση 0-96 km/h σε 3" με τη βοήθεια της λειτουργίας Watts to Freedom.

Οι μπαταρίες Utium της GM με 24 modules επιτρέπουν αυτονομία που ξεπερνά τα 563 km ενώ υποστηρίζουν ταχυφορτιστή 350 kW που προσθέτει 160 km αυτονομίας μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης.

Η GMC εξοπλίζει το Hummer EV με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης. Έχουμε ενεργή αερανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 152 mm με το πάτημα ενός κουμπιού (Extract Mode), σύστημα τετραδιεύθυνσης που μειώνει τον κύκλο στροφής, λειτουργία CrabWalk που επιτρέπει διαγώνια κίνηση με παράλληλο στρίψιμο όλων των τροχών, καθώς και το πλήρες πακέτο ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise της General Motors.

GMC Hummer EV

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι τετραγωνισμένοι όγκοι σε ταμπλό, πόρτες και κεντρική κονσόλα. Την παράσταση κλέβει η κεντρική οθόνη αφής 13,4" για το infotainment που συνδυάζεται με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" και ηχοσύστημα 14 ηχείων της Bose.

Χάρη στις κάμερες UltraVision (έως 18 διαφορετικές γωνίες λήψεις), ο οδηγός μπορεί ανα πάσα στιγμή να ελέγχει τι συμβαίνει γύρω και κάτω από το όχημα, διευκολύνοντας την κίνηση εκτός δρόμου αλλά και το παρκάρισμα.

Πάνω από την πενταθέσια καμπίνα βρίσκουμε την γυάλινη οροφή Infinity Roof με αφαιρούμενα Sky Panels τα οποία αποθηκεύονται κάτω από το καπό μετατρέποντας το Hummer EV σε καμπριολέ.

GMC Hummer EV

Η εμπορική διάθεση του GMC Hummer EV στην αγορά των ΗΠΑ θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2021 με την πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Edition 1 ($112.595). Το φθινόπωρο του 2022 θα ακολουθήσει το Hummer EV3X ($99.995) με τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 811 PS. Την άνοιξη του 2023 θα διατεθεί το Hummer EV2X ($89.995) με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 634 PS, ενώ την άνοιξη του 2024 θα κυκλοφορήσει το "βασικό" Hummer EV2 ($79.995) με λιγότερο εξοπλισμό και μικρότερη αυτονομία.

[Πηγή: GMC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube