Προσιτό ηλεκτρικό μέχρι το 2026 ετοιμάζει η Renault

Προσιτό ηλεκτρικό μέχρι το 2026 ετοιμάζει η Renault

Στην παγκόσμια αυτοκινητική σκακιέρα, τα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Από αυτή την τάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Renault.

Renault 5

Εδώ και καιρό ξέρουμε πως η Renault, θα προσφέρει το νέο της μικρό αυτοκίνητο, το Renault 5 σε τιμές κάτω από τις €25.000. Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι πως στις σκέψεις των Γάλλων βρίσκεται η εξέλιξη ενός ακόμα πιο προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου.

Και δεν μιλάμε για ένα πρότζεκτ που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Στόχος των ανθρώπων της Renault είναι να έχουν ολοκληρώσει το πόνημά τους μέχρι το 2026, οπότε και θα φτάσει στις αγορές ως το σημείο εισόδου στη σειρά των EV του «ρόμβου».

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί θα χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης του Renault Twingo που πρόκειται να καταργηθεί σταδιακά. Πηγές κοντά στην εταιρεία μάλιστα αναφέρουν πως το επερχόμενο EV θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Renault στο Novo Mesto στη Σλοβενία, στο εργοστάσιο δηλαδή που κατασκευάζεται και το Twingo.

Το εισαγωγικό μοντέλο της Renault στην γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται στην αγορά το 2026, με τιμή που θα ξεκινά κονά στις €20.000

Renault 5

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το μοντέλο θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική CMF-BEV με το Renault 5 μήκους 3,92 μέτρων. Η εταιρεία μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος, μιας και δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό σκίτσο του. Ως προς τους αντιπάλους του τώρα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα VW ID.1, Citroën ë-C3, Fiat Panda, καθώς και τα φημολογούμενα EV της Hyundai και της Opel.

Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το ομόσταυλο Dacia Spring, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ομίλου. Από όσα ξέρουμε πάντως, το επερχόμενο Renault αναμένεται να είναι ένα κλικ πιο ποιοτικό από το αξιοπρεπέστατο Spring.

Το φημολογούμενο λανσάρισμα του νέου EV στην αγορά μπορεί να είναι δύο χρόνια μακριά, αλλά δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο του την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της παρουσίασης του τμήματος Ampere της Renault.

Dacia Spring

Το Reuters αναφέρει ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στην εισαγωγή στο χρηματιστήριο της νέας μονάδας, εν μέσω αναφορών για μειωμένη ζήτηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυξημένο ανταγωνισμό από την Κίνα.

Το τμήμα Ampere  θα λανσάρει έξι νέα EV μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένου του R5 supermini το 2024, του R4 SUV το 2025 και του μικρότερου αστικού EV το 2026. Η τιμή του τελευταίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά εκτιμάται ότι θα ξεκινά από περίπου €20.000, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του Dacia Spring και του επερχόμενου Renault 5
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube