VW ID.1: Κλείδωσε για το 2025 το φθηνό ηλεκτρικό

VW ID.1: Κλείδωσε για το 2025 το φθηνό ηλεκτρικό

Το νέο ηλεκτρικό πόλης της VW θα ονομάζεται ID.1 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2025 στην Ισπανία, πλάι στα αδελφά μοντέλα των Škoda και Cupra.

VW ID.1

Σε συνέχεια της παράδοσης των αδελφών VW up!, Škoda Citigo και SEAT Mii, το γκρουπ Volkswagen θα βάλει στην παραγωγή από το 2025 τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης. Τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ισπανία με τις VW, Cupra και Škoda να επιλέγουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την σχεδίαση τους.

Το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η VW για το δικό της μοντέλο απεικονίζει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από αυτή του πρωτότυπου ID. Life. Οι φήμες που ήθελαν τον κατασκευαστή να επανασχεδιάζει το μοντέλο δείχνουν να επιβεβαιώνονται μιας και οι καμπύλες του μικρού ηλεκτρικού κινούνται πλέον πολύ πιο κοντά στη σχεδιαστική γλώσσα του ID.3.

VW ID.1

Το νέο ηλεκτρικό θα κινείται στις διαστάσεις του Polo και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα ακούει στο όνομα ID.1. Θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB Small του γερμανικού ομίλου, η οποία είναι κατά 100 mm μικρότερη σε μήκος από την MEB.

Θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό στην γκάμα της VW, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να θέλει να το λανσάρει στην αγορά με μια τιμή κοντά στις €20.000. Η παραγωγή του φθηνότερου εισιτηρίου της VW για την ηλεκτροκίνηση θα ξεκινήσει το 2025 και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Ισπανία.

Μιλώντας για το νέο μικρό ηλεκτρικό, ο CEO της VW Herbert Diess, δήλωσε ότι «το 2025 είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ηλεκτρικό μοντέλο στο μέγεθος του Polo. Μέχρι τότε θα έχουμε την νέα γενιά μπαταριών και παρά τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών, το κόστος κατασκευής μειώνεται και η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνεται».

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube