Στις σκέψεις της Opel ένα νέο, μικρό ηλεκτρικό

Στις σκέψεις της Opel ένα νέο, μικρό ηλεκτρικό

Η Opel φαίνεται πως σκέφτεται για τα καλά το λανσάρισμα ενός νέου, μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε προσιτή μάλιστα τιμή.

Opel Logo

Με αφορμή την παρουσίαση του ανανεωμένου Corsa, η Opel διατύπωσε εκ νέου τα σχέδιά της για την παραγωγή ενός ακόμα μικρότερου μοντέλου.

Τον τελευταίο καιρό η Opel αναπτύσσεται σε κάθε τομέα, με την αισιοδοξία για την πορεία της εταιρείας να είναι διάχυτη ανάμεσα στα στελέχη των Γερμανών. Το επιχειρηματικό σχέδιό της για την ηλεκτροκίνηση προβλέπει την εξέλιξη και παραγωγή νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και ένα εισαγωγικό, το οποίο θα είναι μικρότερο από το Corsa.

Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας Florian Huettl, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «ένα αυτοκίνητο πόλης είναι πιθανόν να δημιουργηθεί καθώς υπάρχει χώρος για ένα μικρότερο μοντέλο». Να θυμίσουμε πως οι προηγούμενες εισαγωγικές προτάσεις στη γκάμα της Opel ήταν το Agila και το Adam, μοντέλα που από καιρό αποτελούν παρελθόν.

Αν το προσιτό, μικρό ηλεκτρικό της Opel μπει τελικά στην παραγωγή, η τιμή του δεν αποκλείεται να είναι κάτω από τις €25.000

Opel Corsa

Σύμφωνα πάντως με το βρετανικό Autocar, o Huettl δεν μίλησε για κάτι που είναι σίγουρο πως θα περάσει στην παραγωγή, αλλά για μία σκέψη των ανθρώπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν αυτό το εγχείρημα γίνει πράξη, κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητας και χαμηλότερου βάρους σε σύγκριση με το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa. Αυτό θα επιτρέψει στο αστικό EV της Opel να συνδυάσει ένα μικρό ανθρακικό αποτύπωμα με μια αξιοπρεπή αυτονομία.

Σε περίπτωση που το όραμα της Opel πάρει σάρκα και οστά, θα βασιστεί στην προηγμένη τεχνολογικά πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis STLA Small. Αυτή μπορεί να έχει συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 37 kWh και 82 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος έως 95 PS.

Opel Corsa

Το εντυπωσιακό είναι πως o στόχος των ανθρώπων της Opel είναι η δημιουργία ενός προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θα απευθύνεται σε μία πιο ευρεία γκάμα αγοραστών. «Ο στόχος μας είναι η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων μας να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ», παραδέχθηκε ο Huettl.

Θυμίζουμε πως ο Όμιλος Stellantis απαντά στην κινεζική επεκτατικότητα με το λανσάρισμα επτά προσιτών ηλεκτρικών EV, με σημαιοφόρο το ολοκαίνουριο Citroën ë-C3, η τιμή του οποίου θα είναι κάτω από τις €20.000.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Όμιλο, το πρώτο νέο αυτοκίνητο του που θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Small θα παρουσιαστεί το 2026. Εάν λοιπόν το σχέδιο εγκριθεί, η παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού της Opel θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση το 2026.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube