Οι Κορεάτες προαναγγέλλουν το Hyundai Ioniq 6

Οι Κορεάτες προαναγγέλλουν το Hyundai Ioniq 6

Το Hyundai Ioniq 6 θα προστεθεί σύντομα στην γκάμα δίπλα στο Ioniq 5. Εν αναμονή της αποκάλυψής του λοιπόν, οι Κορεάτες λανσάρισαν ήδη μερικά teaser.

Τώρα που στην Ευρώπη (πλην Ελλάδας), η 100% ηλεκτρική παραλλαγή του «πολύ κοντού» Ioniq δεν είναι πλέον διαθέσιμη -μόνο η αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση είναι ακόμα στον κατάλογο- είναι λογικό η Hyundai να επεκτείνει ξανά τη γκάμα των EV της. Έτσι, έχουμε ήδη το Ioniq 5 (Στην Ελλάδα μόλις ξεκινά την καριέρα του), το νέο SUV Ioniq 7 είναι προγραμματισμένο για το 2024, αλλά πριν από αυτό, θα υποδεχτούμε εφέτος το Ioniq 6.

Το Hyundai Ioniq 6 είναι η έκδοση παραγωγής του Prophecy Concept του 2019 που βλέπετε στη φωτογραφία.

Hyundai Ioniq 6, Hyundai Prophecy Concept 2019

Και σε πείσμα του τρεντ, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα SUV ή ένα crossover, αλλά μια αεροδυναμική μπερλίνα, την οποία ο Κορεάτης κατασκευαστής παρουσιάζει ως «Electrified Streamliner». 

Το νέο Hyundai Ioniq 6 θα μοιράζεται την πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 5 -και του Kia EV6. Ως εκ τούτου θα προσφέρει τις ίδιες λύσεις σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το κιβώτιο ταχυτήτων και τις μπαταρίες. Οπότε μπορούμε με ασφάλεια να περιμένουμε πισωκίνητο ή τετρακίνητο μοντέλο με ισχύ 170, 228 ή 325 ίππων και μπαταρία 58 ή 77 kWh (ονομαστική χωρητικότητα). Αν και δεν πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα λόγω της πιο «premium»τοποθέτησής του, από την γκάμα του Hyundai Ioniq 6 να απαλειφθούν οι βασικές εκδοχές.

Hyundai Ioniq 6 teaser

Προφανώς και από εικόνες-teaser είναι δύσκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά φαίνεται ότι οι σχεδιαστές της Hyundai έχουν υιοθετήσει ζεστά τον σχεδιασμό του πρωτοτύπου Prophecy. Ως εκ τούτου, το Hyundai Ioniq 6 θα είναι επομένως αεροδυναμικό, γεγονός που προμηνύει καλή αυτονομία, η οποία θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. 

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε το νέο Hyundai Ioniq 6 σε όλες του τις λεπτομέρειες, με την διανομή του στις αγορές να ξεκινά από εφέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube