Hyundai Seven Concept, προάγγελος του SUV Ioniq 7

Hyundai Seven Concept, προάγγελος του SUV Ioniq 7

Το Hyundai Seven Concept προαναγγέλλει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που έχει σχεδιαστεί κυρίως για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Το όνομα Ioniq χρησιμοποιείται πλέον για ολόκληρη την οικογένεια των ηλεκτρικών Hyundai. Το πρώτο μέλος του είναι το Ioniq 5, το οποίο λανσαρίστηκε το 2021. Η μπερλίνα Ioniq 6 θα λανσαριστεί εμπορικά το 2022. Και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV. Αυτό προμηνύεται από το Hyundai Seven Concept που αποκαλύφθηκε στο LA Auto Show 2021.

To Hyundai Seven Concept, όπως μπορείτε να δείτε, είναι κομμένο ραμμένο για την Αμερική, σε διαστάσεις XXL. Η παρουσία του επομένως είναι εντυπωσιακή. Από την άλλη όμως υπάρχει ένα παράδοξο, με τις γραμμές του αυτοκινήτου που παραείναι απλές. 

Στο εμπρός μέρος υπάρχει μια φωτεινή φάσα και μια μεγάλη εισαγωγή αέρα που ενσωματώνει τις κύριες λειτουργίες φωτισμού σε κάθε πλευρά. Οι φωτεινές υπογραφές του Hyundai Seven Concept βασίζονται σε μικρά τετράγωνα, ένα εφέ που έχουμε ήδη δει στο Ioniq 5, που τις βρίσκουμε και στο πίσω μέρος, γύρω από την κατακόρυφη γυάλινη πίσω πόρτα.

Hyundai Seven Concept

Το Hyundai Seven Concept στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα της Hyundai που είναι ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, την e-GMP. Όπως κάθε ηλεκτρική πλατφόρμα, επιτρέπει στους τροχούς να «ακροβολίζονται» στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για επιμήκυνση του μεταξονίου. Που την περίπτωση του Hyundai Seven Concept φτάνει τα 3,20 m! To όφελος στη χωροταξία της καμπίνας είναι προφανές. Και η αρωγή της αρχιτεκτονικής e-GMP στο επίπεδο πάτωμα της καμπίνας επίσης.

Οι λειτουργίες του Hyundai Seven Concept που εστιάζουν στην υγιεινή, στα βιώσιμα υλικά και στις χωροταξικές καινοτομίες υπογραμμίζουν την αδιάκοπη εστίαση της Hyundai Motor στους πελάτες

Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να σχεδιάσουν ένα πραγματικό κινούμενο σαλόνι, αποτέλεσμα που βέβαια ενισχύεται από το ότι το Hyundai Seven Concept είναι πρωτότυπο. Γι’ αυτό λοιπόν, το τιμόνι που μπορεί να καταδυθεί στο ταμπλό δεν προξενεί εντύπωση.

Hyundai Seven Concept

Οι δύο πρώτες σειρές καθισμάτων είναι τύπου πολυθρόνας και μπορούν να περιστρέφονται και να μετακινούνται. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας πάγκος σε σχήμα «L». Για το μοντέλο παραγωγής αυτά δεν πρόκειται να ισχύσουν, οπότε εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων που θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα ένα 7θέσιο Ioniq 7.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του Hyundai Seven Concept, οι Κορεάτες δεν δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες πέτα της αυτονομίας που λένε ότι θα είναι περίπου 500 km.

Η Hyundai με την ανάπτυξη της γκάμας των Ioniq BEV ενισχύει την ηλεκτρική στρατηγική της εταιρείας και υποστηρίζει τη δέσμευσή της να φτάσει σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2045.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube